måndag 13 maj 2013

Ibland händer det...

Att det ser ut såhär när jag tittar ner. Inte så ofta - får allt svårare att motivera mig och alla dessa långhelger med sol hjälper ju inte direkt, men idag på lunchen hände det och då får man ju passa på att dokumentera (eftersom jag ändå höll i telefonen när jag lyssnade på musik).





Vi hade en mysig landethelg, här kommer lite bilder från den... 


















En dag gick vi ned till stranden... 


Det var lite grått men havet var vackert


Så byttes sol mot regn och vi sökte skydd under några bord. Även jag lyckades baxa in min smidiga kropp i det trånga utrymmet. 

När droppandet upphört passade vi på att plocka ihop våra pinaler och bege oss hemåt. Bara för att hamna i världens störtskur!


Men redan senare på eftermiddagen sken solen igen och barnen terroriserade farmor som försökte lösa korsord...


På båten hem hade Nadia ingående diskussioner med lillebror


Nästa dag begav vi oss till Skansen, hade fått tips om att lemurerna fått ungar och eftersom där var nästan folktomt (fråga mig inte hur vi lyckades pricka in en folktom dag mitt i Kristi Himmelfärdshelgen, förra året gick vi på Junibacken samma helg och prickade in årets mest välbesökta dag...) unnade vi oss också att gå in på Akvariet och kika på de små rackarna på nära håll. 


Otroligt söta och häftiga små djur, jag tror att jag var lika imponerad som barnen! 


Söta små tvillingar som klängde sig fast på mammas rygg. Överhuvudtaget kan jag tipsa om Skansen såhär i maj, massor av djur hade ungar och på Lillskansen fanns ursöta tre veckor gamla killingar. 





Tyvärr råkade Nadia bli biten i foten av en krokodil...   Men som tur var var den inte riktig

Klappade även på en orm


Och Olivia likaså


Och en stor hårig spindel!


Vi tog en hamburgerpaus på torget och njöt återigen av att det var så lite folk, förra gången stod vi i kö i en halvtimme för att få mat


En till sak vi hade tur med var påfågeln som för en gångs skull flippade upp sina vackra stjärtplymer. Barnen var helt fascinerade och ville aldrig gå därifrån.. 

Men vi var bara alldeles lagom länge på Skansen och hoppade över alla de där djuren man brukar se, så vi var bara lite halvt utmattade när vi kom hem. 


Men sen var det ju fotbollsträning för Nadia och nu kommer här massa bilder på henne i sina fotbollskläder eftersom jag tycker att hon är så vansinnigt söt som fotbollsspelare. 














Men ganska trött efteråt efter att ha sprungit med sina kompisar...

Det blev en lugn kväll hemma med korvstroganoff och tvättsortering och jag lyckades smälla i mig en hel (sånär som på två små skamsna rutor) 200 (!!)-grams mintkrokantchokladkaka och somnade sen utmattad i soffan när vi kollat  klart på Mästarnas Mästare... Det var den helgen det!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: