onsdag 15 maj 2013

Barnmorskebesök

Igår hade vi vårt andra barnmorskebesök. Jag måste säga att denna Lotta på Ultragyn är helt fantastisk, den bästa barnmorska jag någonsin träffat på! Jag valde henne själv efter att haft henne att ge mig en p-spruta en gång efter att jag fått Olivia, kände jag att om jag någonsin lyckas övertala Johan till en trea ska jag be att få henne... Och det var ju fantastisk tur av många skäl att det blev precis så!


Igår gick jag tydligen in i vecka 23 och BF-datumet är satt till den 16 september. Jag skriver det här eftersom jag hela tiden glömmer bort det eller hittar på andra datum och även tar fel på vecka. Jag mår oförskämt bra i mina graviditeter förutom lite ont i bäckenet som nu sakta börjar smyga sig på. Jag har även lite ont i ena rumpmuskeln av någon konstig anledning.. Jag försöker ta det lugnt och inte gå så mycket (förutom fram och tillbaka till jobb och dagis och det blir ju förstås en liten sträcka per dag) och när jag tränar är jag noga med att inte göra utfall eller belasta bäckenet för mycket. Men jag tror dessvärre ändå inte att jag slipper foglossning denna gång, tvärtom tror jag att det kommer att komma tidigare. Får vara glad så länge det bara är lite stelt efter att jag suttit länge.

Igår fick vi även lyssna på bebisens hjärtljud för första gången. Det är alltid häftigt med det där ljudet av galopperande hästar som är ens lilla alienvarelses hjärta. Dessutom fick vi bestämma BB för förlossning. Vi har knappt hunnit prata förlossning och lite ångest får jag allt när jag inser att jag kommer att behöva gå igenom det där igen, men vi valde iallafall BB Stockholm. Vi har ju testat Danderyd och Karolinska så nu fortsätter vi vår utvärdering... Danderyd leder ligan hittills, även om förlossningen var bra mycket enklare och snabbare på Karolinska. Men det kan man ju knappast ge sjukhuset cred för. Nästa gång ska vi ta med barnen så de får träffa barnmorskan och lyssna på lillebrors hjärta.

Nu sitter jag i arla morgonstund med Nadia framför Bolibompa. Jag vaknade halv sex imorse, och tio i sex igår, hoppas inte den där extrema morgonpiggheten är tillbaka. Nadia har en jobbig hosta och vaknade också tidigt med ont i halsen. Hoppas hon inte behöver vara hemma idag, just idag har jag ett sedan länge planerat möte och kan verkligen inte vabba och Johan är ju ny på jobbet och har redan lite svårt att få ihop timmarna. Jaja, vi får se hur hon mår, har inte tagit tempen ännu.

Nu frukost och konstaterande att detta ju blev ett riktig gravidmammablogginlägg....

Inga kommentarer: