onsdag 2 januari 2013

Ny lägenhet och slutspurt

Ett litet break på sängen medan Johan lägger barnen. Det blir inte mycket vila dessa dagar, både Johan och jag har ont i fötter och ben av allt stående, packande och roddande. Idag hade vi dock roddande av lite annan karaktär, det var dags för överlåtelse av den nya lägenheten. Efter att vi skrivit på papper och fått så mycket banklån att man knappt vill tänka på det åkte vi direkt till nya lägenheten för att mäta lite. Det blev inte så bra som vi hoppats, den kändes inte städad och några småsaker som vi redan tidigare påpekat var inte åtgärdade, som att de skrivit med tusch på kaklet i köket och kladdat fogmassa på golvet i lilla badrummet. Men det blir nog bra ändå, jag ringde mäklaren och kom i kontakt med säljaren (som är ett företag) och hon fixade efter lite påtryckning från mig ny städning imorgon. Det känns tyvärr som att renoveringen är rätt hafsigt gjort, det anade vi redan innan. Men förhoppningsvis är det inga stora grejer och de små får vi väl försöka åtgärda lite allteftersom. Vi träffade iallafall lite trevliga grannar, det kändes bra!

Här hemma fortsatte sen packandet, ändå lite skönare nu i slutet när man bara kan packa ned rubb och stubb utan att behöva tänka på vad man kan tänkas behöva närmaste tiden. Vi har (förstås) värsta bra Google Docs-kategoisering av alla kartonger med minsta pryl, så förhoppningsvis går det smidigt framöver också. Imorgon blir det tippen och det ska bli ofantligt skönt att bli av med all skit vi sorterat ut. Det är lite jobbigt att vara miljövän när man flyttar, mycket sorterande blir det...

I miljöns tecken har jag även passat på att slumpa bort saker på Blocket, så det har ringts och mailats en hel del... Nu måste jag upp och hoppa igen, marginalerna är ju inte så stora med en dag kvar. Imorgon och på fredag får barnen gå på dagis. De skulle egentligen varit lediga med oss men vi insåg att det blir helt omöjligt att ha dem hemma medan vi packar det sista och dessutom börjar de gå varandra på nerverna och bråkar och retas så mycket att det nog blir skönast och roligast för alla med dem P dagis.


- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

Anonym sa...

Wow, skriver ni in i Google Docs vad som finns i varje låda??? Shit ... Jag beundrar er! På våra lådor står bara "vardagsrum", "kök", etc. Att hinna med att dokumentera vad som ligger i hade aldrig gått. För oss.
Vi är, hur skall jag säga det ... inte så organiserade. De som hjälpte oss att flytta var väl typ glada över att det fanns övervägande med kartonger att bära.
Vi kör "Bohemian Style". Och därmed ser det också ut som det gör ff i lägenheten ...