söndag 20 januari 2013

Hemmahelg


Minus 18 stod termometern enligt utsago på igår, och det kändes inte som att det gjorde så mycket att vi hade en hemmafixardag inplanerad. Vi fick dessutom en massa besök som vi drog god nytta av! På förmiddagen kom Ing-Mari och Henning och drack lite kaffe och Henning hjälpte oss att få upp toarullshållare i badrummen (hoppas att ni uppskattar denna spännande följetong kring toarullshållarna... sorry...) och en hylla i barnens rum så nu har de verkligen en mysig liten hemvrå! Hela deras rum är som en dagisavdelning, hur mycket saker som helst och vi har försökt tänka lite reggio emilia med olika sektioner för olika sysselsättningar. Olivia tog direkt köksvrån i bruk och dukade upp ett stort bord med fika där vi fick komma och dricka majsjuice och äta hembakat!




Innan våra hjälpsamma gäster gick hjälpte Henning oss även att få upp de två kökslamporna ovanför bordet. Det finns bara ett uttag så de behövde koppla om lite sladdar och så och det blev superbra! Nu har vi istället för en snett hängande lampa, två som hänger rätt!





Under tiden fikades det för fullt i barnrummet. Men Nadia ville helst bara leka med sina Sylvanian family i Fifi-huset och bygga zoo-lego så Olivia kom ständigt och hämtade mig för man kunde ju inte fika EN person!



Sen på eftermiddagen kom både pappa och Titti och farmor och min faster Mysan på besök. Pappa hjälpte till att fästa bokhyllor i väggen, men trots att han till och med åkte hem och hämtade sin superborr gick det inte att få hål i väggen. Han skulle komma tillbaka idag med någon superborr... Johan fick även upp rullgardiner i vårt och barnens ru, jätteskönt! Och jag städade badrum med hjälp av barnen eftersom vi utnämnt lördagen till städdag framöver.

På kvällen åt vi wok och sen planerade jag lite tavelvägg. Såhär tror jag att den ska bli, det blir väggen bredvid soffan och jag tänker att tavlorna ska hänga ganska långt ned. Valde tavlor efter ramarna, men ville ha lite lagom personligt men inga direkta familjebilder. Nu ska de bara upp också, tycker alltid att det är så jäkla svårt att få dem att hänga precis sådär som man tänkt sig...


Lilla myshörnan fick också upp en tavla, den där behöver vi visst byta passepartout på. Men den galne professorn (som Johan ser ut som) hade en skön liten stund framför datorn...



Och så blev det söndag och jag vaknade först av alla i familjen. Vi hade tvättid klockan sju, så jag bar ned tvätt precis när barnen vaknade. Sen blev det lite frukost i min ensamhet medan barnen kollade på Bolibompa. Jag hittade silverputsen igår, så de små ljusstakarna fick lite ny glans. Och ännu en frukost med levain, eller Grand Blanc som det heter på Gateaux som lyxigt nog ligger bara några meter ned på gatan..

Idag blir det fortsatt fixande och sen kommer fina familjen Back över på eftermiddagen. Får se om vi tar oss ut alls idag heller...

- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi har också en bagare runt knuten. Fantastiskt bröd och annat ... Livsfarligt!