söndag 30 september 2012

Söndag på Hälsingehöjden

En riktigt trevlig lördagskväll blev det igår och Häktet var riktigt bra, både mat och supertrevlig personal som vi blev riktigt tjenis med eftersom de hade råkat dubbelboka oss och vi fick flytta bord två gånger... Jag kom hem vid halv två och ramlade i säng men sov inte så bra eftersom Olivia vaknade på natten och väckte oss. Men sen sov alla till efter åtta, så det var ju ändå helt okej.
Efter en lite halvseg morgon tog Johan storhandling på Daglivs, medan jag krånglade lite med barnen (eller om det var tvärtom...) innan vi kom iväg till Hälsingehöjden. Det är en riktigt trevlig och kul park och skönt med lite omväxling till Vasaparken. Vi packade för en gångs skull med oss varm choklad, ostmackor på Levainbröd från Bakery & Spice (Nadia vill bara äta "Levä" nu för tiden, lilla snobben, men jag är ju inte sen att ge efter eftersom jag älskar det själv...) och en liten filt.





Äntligen lyckade vi få på henne höstjackan vi köpte på sportoutlet i Strömstad i somras. Skorna jag köpte försvann ju som sagt på dagis, så dessa röda från Kavat köpte vi igår för en hundring.



Oliven i sina beggade stövlar som är superpraktiska och rätt coola allvädersstövlar. 




Många vändor i den stora klätterställningens rutchkana blev det.





Nästan direkt träffade vi på lilla Bella som är jämnårig med Olivia och barnbarn till grannarna på Ljusterö. Barnen hade jättekul ihop och lekte tillsammans i flera timmar! Och Bella fick förstås dela vår picnicfika med oss. 




Tre tjejer på en åsna. 

Lite senare kom även Jenny och Ingrid till parken så vi hängde kvar ett tag till trots att jag började bli frusen. Sen gick vi hem och värmde oss och nu är vi barnvakter åt Douglas en stund. Han har fått vattkoppor och Mia är bortrest, så vi passar på att ge Krille lite andrum och även försöka bli smittade. Det sägs ju att det blir lindrigare ju tidigare de får det, och det finns väl aldrig något bra läge att vara borta från jobbet, så det är väl lika bra att köra, resonerade Johan och jag. Nadia är dock, som synes på bilden, MYCKET skeptisk och ville inte alls träffa Douglas och få vattkoppor. Fast det tog bara en liten stund, sen glömde hon bort sig och nu leker de friskt alla tre. 






I lägenheten doftar det gott, för på spisen står denna höstliga gryta och puttrar.... Lite skumt med kaffe i en gryta, men vi testar!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: