tisdag 11 september 2012

Glada barn och stylistbesök

Mitt i alla dessa lägenhetstankar så måste jag ändå dela med mig av hur fina våra små tjejer är just nu. Det är knappt så jag vågar skriva det av rädsla att det ska försvinna, men eftersom jag alltid skriver så fort någonting är negativt, så måste jag ju faktiskt även skriva det positiva. Och det positiva är att båda barnen är så himla gulliga och "lättarbetade" för tillfället. Morgnarna som ju varit otroligt jobbiga bitvis, är helsmidiga för närvarande. Inget klädtjafs  - nästan iallafall, Olivia är manipulerbar, men Nadia får man inte på ett par jeans med våld. Men så länge vi går med på tights är det konfliktfritt. Och hon sätter på sig skorna själv, Converse, det är ju knappt att jag klarar det! Och knyter alla knutar utom rosetten.

Dessutom håller hon verkligen på att lära sig att skriva! Hon kan nu smaka på orden och höra hur de stavas, och kommer hela tiden springandes med små lappar med olika ord på. "Paj" kom innan middagen idag, och igår en lång radda med namn; Alma, Lina, Jens, Joan, Julia, Leo, David.. etc. Hon såg en räv i en bok och skrev Rev. Olivia är inte alls särskilt intresserad av bokstäver eller att rita som Nadia är, just nu är det mycket tv och film som gäller för henne. Men hon är gosig och glad och bryter inte ihop för minsta lilla, och det är ett otroligt skönt framsteg. Dessutom är det otroligt underhållande att lyssna på henne när hon leker, hon kan sitta länge med någon liten grej hon hittat och hitta på långa historier och köra långa haranger av dialog. Världens fantasi har hon, den tjejen! Just det, en gullig sak till som Nadia gör; när hon vet att hon kanske begär lite för mycket, eller tror att vi ska säga nej så säger hon alltid "Mamma, jag frååågar bara, får jag.. osv". Jag antar att innebörden är att hon är beredd att ta ett nej och det är hon också alltid då. Lilla fina tjej som jämt var så arg, tänk att det blev en sån liten skön och trevlig människa av henne!

Tillbaka till lägenheten då.. Förstår om ni tröttnat vid det här laget, men tack för alla gulliga tillrop här och på mail och sms efter förra inlägget! Jo igår var alltså stylisten här. Jag hade ju inte så höga förväntningar men så kom en skön karibisk kvinna med pondus och världens blick, och det första hon sa var "Här är ju jättefint, vad är problemet?!" Åh så skönt att höra! Och sen gav hon oss snabba tips per rum; mer belysning i kök, hall och vardagsrum, en spegel och matta i hallen, lite växter här och där, en gardin i köket och lite annat. Sovrummet och barnrummet tyckte hon inte behövdes göra någonting åt. Och hon sa kloka saker som att det är skillnad på hur man vill bo och vad som säljer, och andra lite bra saker. Jag kände mig lättad! Och så hade hennes företag förstås ett lager så hon skulle skicka lite priser om vi inte ville göra allt själva, men jag har inte fått någonting ännu och vi får väl se vad vi hinner skaka fram och känner att vi har råd med fram till på söndag.

Jag kan också tillägga en fånig sak men medan hon var här så höll jag på att laga en svamprisotto så jag hällde lite gradvis på buljong och gick och rörde (och så hade jag en hel röding i ugnen, men det tror jag inte att hon såg). Och denna härliga stylist som var så trygg i sin yrkesroll var jätteimponerad över att jag bara rörde ihop en risotto lite sådär, och då kände jag att det var lite skönt att jag också kunde få ha någon talang. Jag må inte vara någon fena på inredning, men laga mat, det kan jag! Jag sa ju att det var lite fånigt...

Inga kommentarer: