onsdag 26 september 2012

Lite annat också

Okej, det är ju inte så att jag ägnar mig precis hela tiden åt det där med lägenheten även om det kanske låter så här på bloggen... Här kommer lite bilder och berättelse från senaste veckans aktiviteter!




I torsdags var jag på medieparty med några kolleger. Tidningen DI Weekend fyllde tio år och jag gick enbart dit för att First Aid Kit skulle spela. Och herrejesus så bra de var! Jag fick formligen gåshud när de inledde med The Lions Roar. Och jag stod bara ett par meter ifrån dem...




Och en stund senare körde de Simon & Garfunkels America - en av mina absoluta favoritlåtar och de gjorde den så fantastiskt bra. Jag spelade in den med telefonen och har tittat på klippet flera gånger (Lina - påminn mig på lördag så ska jag visa dig, har en känsla av att du kommer uppskatta den lika mycket som jag...)




På lördagsmorgonen tog Johan och jag båten till landet och njöt av en lugn stund...




Väl framme fikade vi loss på vår medhavda tårta (som kommit till jobbet från en tv-kanal och som ingen ville ha... Utom jag som älskar prinsesstårta!)




Väl framme på Ljusterö valde jag mellan att ligga i stugan och slumra på soffan, eller att gå i skogen med min svärmor. Jag valde trots att jag var trött det sistnämnda och det ångrade jag inte en sekund. Tre timmars svamppromenad gjorde gott för både kropp och knopp och svamplyckan var god.




De små söta kantarellerna stod bara och väntade på oss...








Och så en massa svart trumpet, min stora favorit!




Denna gång gav vi oss på rensningen direkt och gud så skönt det var att komma hem med redan rensad svamp...




En blomkålssvamp som Ing-Mari till stor glädje hittade!




Johan lär Oliven hur man gör (men inte att arbetet livas upp med hjälp av ett glas rödvin...)




Även Nadia hjälpte till en kort stund...




Söndag och hemfärd. Vi hade sån tur att vi kunde åka bil med Henning hem och slapp 2,5 timme på båt och buss hem från Strömkajen. Barnen somnade båda innan vi ens hunnit av ön...




En skön helg sammanfattad i fyra rutor!

I måndags var det premiär för Missoni på Lindex och jag tog med Frida till Gallerian, dit klubbmedlemmar var bjudna. Jag kom tio minuter sent och inte ett plagg fanns kvar. Herregud vilket roffande! Men så började folk lämna tillbaka det de roffat åt sig och jag kom över två linnen, en bh och dessa heta boots:








Frida och jag avslutade med ett glas vin på Zink Grill, mysigt!
Ja och så går dagarna...

Ibland råkar barnen se lite extra söta ut så man kan klämma in ett litet kodak moment:




Igår ringde mäklaren och sa att någon ville komma och titta. Otroligt dålig timing eftersom vi hade tvättstuga och det var mitt i middagstid, men jag bar ned tvätten innan jag hämtade barnen och rafsade ihop all icke torkad svamp och bar ned även den. Så städade vi och när vi var klara gick vi till korvtjorren på St Eriksplan och åt en delikat kvalitetsmiddag.




Kallt var det också och vi var rätt frusna när vi kom hem. Barnen fick äta klart sina kalla pommes frites i soffan... Och inte var de som kom och kollade intresserade heller.

Och så idag var en riktigt ruggig höstdag. Nadia krånglade med kläder i säkert en timme; hon vill fortfarande bara ha sommarklänningar och ingen jacka. Jag blir tokig. Till och med trosorna krånglar hon om nu, och byter tio gånger för att de inte sitter skönt. Varje år tror jag att hon ska ha vuxit ifrån det där, och varje höst tvingas vi konstatera att klädkrånglandet tydligen är ett oföränderligt personlighetsdrag hos denna lilla person. Idag har vi iallafall testat att hon fått välja och lägga fram kläder redan ikväll, får se om det funkar (skulle göra mig väldigt förvånad, men man kan ju alltid testa...).




Två som inte krånglade var Olivia och Douglas som vi tog till dagis idag. Olivia var lycklig över att hennes nya fodrade regnställ var rosa (det var det eller knallgult att välja på...) och Dogge bråkar ju inte om kläder. Det var nog allt, nu ropar soffan mitt namn!


- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

Anonym sa...

Aaaahhhh, jag alskar bade prinsesstarta och kantareller!

Maja