söndag 8 juli 2012

Stränder

Jag skrev ett inlägg igår när appen kraschade, aningen irriterande. Så nytt försök idag! Johan badvaktar barnen som har roligare i badkaret än i både poolen och havet, och jag ligger på sängen och dricker kaffe och skriver.



Det är två barn där någonstans...

Några dagar in på semestern inser vi att det bara är några dagar från att åka hem... Just som vi börjat acklimatisera oss! Vi har klurat ut att även de dagar som börjar molnigt klarnar upp fram emot eftermiddagen, och att vårt hus ligger i ett blåshål där det ständigt är svalare. Igår morse stack Erik, Malin och jag ut och sprang och när vi kom ned till stranden började det att regna. När vi kom hem till huset igen hade det upphört och någon timme senare var det strålande sol och vi gick ned till stranden.

Det finns gott om variation här och olika sorters stränder. I denna vik som kallas Silverkusten, och sanden verkligen glänser av silver, kan man antingen gå strandpromenaden längst norrut till den publika lite turistiga delen. Där finns både en liten lekpark och massor av små barer och restauranger. Dit gick vi idag. I förrgår gick vi helt åt det andra hållet, där naturen är karg och vacker, sanden full av snäckor och man måste ha med sig vindskydd för att inte blåsa bort. Igår gick vi åt samma håll fast ännu längre. Då övergår bukten i ytterligare en liten vik där vattnet är grunt och vinden mojnat. Den ligger vid foten av en enorm sandbank och är riktigt maffig, men det blev nästan för varmt och stekande. Nu måste jag ned och hjälpa till med middagen... Här kommer lite bilder!



Viken i viken


Nora glassdebuterar...


Sandbanken i bakgrunden





- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: