fredag 6 juli 2012

Sao Martinho do Porto

Ytterligare några dagar in på semestern är fortfarande det stora samtalsämnet i huset vädret... Varje morgon är det mulet och kyligt och sen brukar det klarna upp framåt eftermiddagen. Men det är fortfarande inte mer än en 20-23 grader och den ständiga nordanvinden gör att det känns kallare än så.

Igår var det trist väder så en utflykt kändes lämpligt. Vi åkte allihop till medeltidsstaden Obidos, en dryg mil bort. Erik körde oss i omgångar och Malin och jag åkte med Nora och Olivia i första vändan. Vi frös när vi kom fram, här blåste det ännu mer och solen var täckt av tjocka moln. Vi tog vår tillflykt in på ett café i den turistiga gränden, men när de andra kom någon timme senare hade det klarnat upp och blivit riktigt skönt. Så länge man höll sig i lä... Vi åt god lunch på grillspett och pommes i solen i en annan gränd och sen när Erik körde hem sin familj gick vår familj på liten upptäcktsfärd i den lilla byn och avslutade med en glass på det lilla torget.

När vi kom hem till huset var det soligt och fint, men fortfarande väldigt blåsigt. Men vi hängde vid poolen ett tag och Nadia var som vanligt först i. Hon är så himla modig, hoppar från kanten med sina puffar och doppar huvudet. Själv har jag efter fyra dagar fortfarande inte badat i poolen.. Även om däcket har sol så ligger poolen i skugga på eftermiddagen och med denna ständiga vind behöver man inte direkt någon avkylning. Men jag har badat i havet två gånger!

På kvällen lagade vi pasta bolognese och åt tillsammans allihopa. Sen satte vi på barnen pyjamasar och kläder utanpå, satte dem i vagnarna och gick bort mot stranden. Man går en dirt road genom vackra ängar med hästar, åsnor, får och getter och bortsett från denna ständiga vind är det väldigt vackert. Stranden i bukten är omgiven av sanddyner och karg växtlighet och vi gick längst stranden bort till den lilla byn där vi drack en Gin Tonic i kvällssolen. Åh så skönt!

Varje dag håller vi tummarna för vädret och idag ser det ganska lovande ut. Men man saknar ju ljumma kvällar och frukost i solen förstås...





-


Några snabba mobilbilder på morgonkvisten...

Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: