torsdag 19 juli 2012

Müsli

Bästa tipset till sommarfrukosten är hemmagjord müsli. Dessutom blir det en perfekt gåbortpresent!

Receptet till min kommer här (men man kan ju blanda i lite vad man gillar och råkar ha hemma):

5 dl dinkelflingor (låter nyttigt men vanliga havreflingor funkar förstås också)
5 dl rågflingor
2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
1 dl linfrö
1 dl cocos
ca 200 gram blandade hackade nötter och mandlar
1/2 dl råsocker (i originalreceptet står 1 dl, jag tycker detta, eller ännu mindre, räcker)
1 msk kanel (kan uteslutas)
2 dl vatten
5 msk rapsolja
Russin
Quinoapuffar

Blanda samman alla torra ingredienser fram till vattnet, i en skål. Blanda vatten och olja och häll över och blanda ihop. Lägg ut på en plåt och rosta i 200 graders ugn i ca 20 minuter. Rör om ofta, det bränner lätt!

Ta ut och låt svalna och blanda i russin och quinoapuffar. Förvara i tättslutande burk. Mums!






- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

Elin sa...

Jag gör en liknande, så gott! Tips: skippa sockret och ringla flytande honung över innan du sätter in i ugnen. Känns lite nyttigare. Kram!