lördag 1 januari 2011

Nyårsbak

Igår fick Nadia inviga sitt julklappsbakset när hon, jag och Olivia satte igång att baka kanelbullar. Jag har inte bakat bullar på år och dag, eftersom jag själv inte är så förtjust i det och dessutom föredrar att baka bröd. Men det gick hur bra som helst och jag fick god hjälp av mina små bakassistenter.

Detta är inte reklam för Kungsörnen...

Olivia kavlade duktigt (vi köpte en stor ful vaxduk innan jul för att skydda vårt stackars medfarna, ömtåliga indiska bord vid barnbak)

Baka baka...

Nadia gjorde små gubbar

Jag fokuserade på massa småbullar i Nadias färgglada julklappsformar och tänkte att de kan få bo i frysen fram till att Nadia fyller år och ska ha kalas.

Roligast av allt var förstås att provsmaka smör-, kanel- och sockerfyllningen

Mmmmm... gott!

En liten kanelpuss!

Mmmmera smör...

Delar av det färdiga resultatet. Små söta och otroligt goda små bullar!

Efter bullbaket gick vi ut för att barnen skulle få sova lite i vagnen inför nyårsfirandet. Det var vår plan, men förstås inte deras. Så istället gick vi utomhus och frös för att det var så kallt och dessutom tog vi en liten gungtur i Vasaparken, innan vi gick hem och tinade.

På kvällen kom lite vänner över, 8 stycken var vi i år, vilket var ganska lagom. Vi åt jättegod lax till förrätt, oxfilé Provencale till huvudrätt och chokladmousse följt av illaluktande goda ostar efter det. Och så en massa skumpa och vin förstås. Barnen var på gott humör trots att de inte sovit, men somnade snabbt och så gjorde även en övertrött mamma klockan halv två, trots att gästerna stannade i ett par timmar till... Jag är verkligen inte den partypingla jag var en gång i tiden!

Gott nytt år allihopa!! Mitt enda nyårslöfte hittills är att sluta med de senaste veckornas unnande och återgå till ett kolhydratsfritt liv. Och så försöka ha lite bättre tålamod med mina vilda barn..

.

Inga kommentarer: