lördag 15 januari 2011

Lättbakade GI-brödet - igen

Jag bakar GI-brödet igen. Nu har det blivit några gånger och jag har förädlat receptet lite, kummin gjorde en stor skillnad. Här kommer det nya, förbättrade!

Ingredienser
5 dl grahamsmjöl
0,5 dl rågkross
0,5 dl krossat linfrö
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl hackad mandel
0,5 dl hackade hasselnötter
1 dl solrosfrön
1 msk hel kummin
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk salt
6 dl filmjölk
1-2 msk mörk sirap

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°C. Smörj en avlång form och bröa med lite grahamsmjöl. Hacka nötter och mandel. Rör ihop alla torra ingredienser i en skål och häll sedan på filmjölk och sirap. Häll ned i formen. Grädda i nedre delen av i ugnen i ca 1 timme.

Det är sååå enkelt och snabbt att baka och blir knappt ens någon disk efteråt. Jag brukar skiva det och frysa och sen ta fram och rosta en skiva i taget.

.

Inga kommentarer: