söndag 13 april 2014

Nöjd och kalas

Söndagseftermiddag och jag upplever en helt osedvanlig liten lugn stund i soffan. Johan tog med sig de stora barnen på fotbollsmatch, det var familjesöndag med hoppborg och ansiktsmålningar, och jag tog med Elias till Sats och tränade. Åt en supersen lunch klockan halv tre och höll på att tuppa av av hunger eftersom jag åt en tidig och liten frukost klockan åtta. Nu har jag lagt Elias och njuuuuuter av tystnaden och mitt varma kaffe och av att inte göra någon som helst nytta (förmiddagen ägnade vi åt fönsterputsning och åt superäcklig men nödvändig rensning av avloppen i badrummet...).

Jag känner mig väldigt nöjd efter att ha vägt mig på Sats och insett att jag gått ned åtta kilo på några månader. Detta har jag gjort enbart genom en för mig helt otippat bra balans och att skippa mina stora laster; mackor och choklad. Jag slutade för någon månad sen med fika, choklad, bröd, pasta, potatis och ris, men äter bulgur och matvete och sånt, och på lördagarna får jag unna mig någonting gott och så äter jag en macka i veckan. Veckans macka och lördags"godiset" (som inte får vara just godis, för jag behåller chokladförbudet) njuter jag verkligen av! Det här sätter har visat sig funka jättebra för mig och dessa kilon har försvunnit utan någon större ansträngning känns det som. Jag väger faktiskt ett kilo mindre nu än när jag blev gravid, men har lite tjockismage kvar, men det känns iallafall positivt nu! Och även musklerna är på väg tillbaka, jag känner mig nästan lika stark som innan graviditeten, och tränar tre pass i veckan. Väldigt nöjd och stolt över detta, och jag mår bra av det!

Igår ägnades dagen åt kalasförberedelser inför Olivens vampyrkalas. Vi klippte fladdermöss, sminkade oss och gjorde tårta och bål. Det blev mycket lugnare förberedelser än vanligt, för jag bakade nästan inget och fuskade till det med färdigköpta tårtbottnar och pulvermarsán. Men tårtan blev supersnygg, tycker jag, trots att det var så enkelt!

Klippte mängder med fladdermöss...

Dörrdekoration...

Vampyroliv

Grrrr...

Tårtan...

Far och son (Elias dregglade snabbt bort sitt blod...)

Lillvamp och Storvamp

Läääääskiga barn! Varenda en hade klätt ut sig - jättekul!

Läskig bål!

Fem ljus och massa chokladbollar

Efter slaget...


På dagen idag blev det lite påskpynt och Elias kollade på... 

Inga kommentarer: