lördag 19 april 2014

En annorlunda påsk

Ja, den blev inte riktigt som vi tänkt oss. Tog båten hit ut till Ljusterö tidigt på Långfredagen. Barnen hade längtat och vi stora också, eftersom de har hållt på att bygga ut har vi inte varit här ute sen i somras. Vi kom fram till lunch och åt gravad lax och dillstuvad potatis men hängde mest inomhus i det regnruggiga vädret. Men det klarnade upp fram emot kvällen och barnen badade länge i tunnan och hade kul. 



På kvällen åt vi en mycket god fylld lammstek och barnen somnade utan protester i vår lilla stuga. Jag hade fasat lite för nätterna med hela familjen i stugan, med Elias som krånglar och äter nattetid, men det gick bra, han vaknade bara ett par gånger och somnade snabbt om. 

Pigga tidigt på morgonen

Ända fram till morgonen när Johan väckte mig efter att jag sovit lite igen och sade att Nadia kräkts. Vi dividerade huruvida vi skulle åka hem men konstaterade att vi inte kunde sätta ett magsjukt barn på båten och inga bilbarnstolar fanns att låna. Vi hoppades att kräket skulle vara en engångsföreteelse men icke... Nadia fortsatte att kräkas.. och kräkas... Hela dagen och hela kvällen kräktes hon. Säkert 50 gånger. Däremellan låg hon helt utslagen och pep bara lite efter vatten ibland. Men varenda droppe kom upp på direkten igen. För första gången kände jag att tre barn är ett för mycket, en av oss behövde hela tiden sitta med Nadia som var så ynklig och ibland hjälpa till och hålla hinken, och den andra behövde ju vara med Elias. Olivia kände sig försummad och grät och krånglade och det var lite stökigt bitvis. De fick leta påskägg men Nadia åt inget av sitt och orkade knappt stå på benen.  Lilla gumman..

Pia och Pelle som skulle kommit ut idag på påskafton stannade hemma och det gjorde de rätt i. För nu på kvällen började även Johan må dåligt och nu har även han kräkts. Vi kör lite high Chaparral här inatt, Johan och Nadia i bäddsoffan i lillstugan, och vi andra i den andra lilla stugan. Hoppas på en dräglig natt för oss alla och att alla mår bättre imorgon, annars vet jag inte hur vi ska kunna ta oss hem. Nu mår även jag lite illa men det är nog bara för att jag åt lite för
Mycket av den goda dulce de leche-pajen jag gjorde... Ska nog ta mina två friska barn och krypa till kojs och hålla tummarna för att vi får vara friska. 


Inga kommentarer: