måndag 16 december 2013

Julpyssel

I helgen blev det äntligen lite tid för lite julpyssel. Till att börja med tog vi tag i den hemgjorda pepparkaksdegen som jag haft legandes i kylen i två veckor och hade lite dåligt samvete för. Jag fick den i present när jag fyllde år, annars brukar jag baka själv men rätt skönt att slippa (även om jag tycker att mina är godare..). Barnen och jag bakade pepparkakor och Johan gav sig på ett pepparkakshus i miniversion som blev riktigt gulligt. Och sen gjorde jag stora hjärtan med alla våra namn på att hänga o granen och vi avslutade med kristyr och pimpande av våra egna hjärtan. En mysig familjestund!


Spindeln Taweri (korsspindel från Nya Zeeland!) turas barnen på Olivias avdelning om att ta hand om över helgen och sen dokumentera vad de gjort. Äntligen var det Olivias tur och såklart skulle Taweri vara med och baka

Till hus och hjärtan blev det köpt fuldeg! 

Klart!

Ett hjärta för vardera familjemedlem. Ska bara köpa lite sidenband så att vi kan hänga upp dem!

Sen åkte jag och de stora barnen hem till Kristin med familj i Enskede och hälsade på kaninen Morris som vi ska vara kaninvakt till över jul. Och barnen lekte med Ella och Anton, och så fick vi en hel påse kläder som Ella inte kunde eller ville ha och det blev mina klädintresserade barn väldigt glada för!

Anton, Ella och Nadia spelar Finns i sjön

Kom hem på eftermiddagen sen (vi fick skjuts både dit och hem, jätteskönt!) till en ledsen bebis och en trött pappa. Elias har lite svårt att vara utan mig ibland tycker jag, trots att jag pumpat ur denna gång ville han inte ha, och kom inte till ro för att sova. Ibland är det bara bröstet som funkar men jag tröstar mig (och Johan) med att det ju är så kort period som bara jag har något som ingen annan har... Sen på kvällen skulle Johan på herrjulmiddag så jag och barnen hängde och hade en mysig kväll. 

Snyggingmannen i smoking

För några veckor sen lovade jag mig själv större tålamod med barnen och att verkligen tänka innan jag snäser eller skäller på dem och jag tycker verkligen att det har funkat och att vi alla har en mycket trevligare ton här hemma. De har varit supergulliga hela helgen och jag tror knappt vi haft ett enda bråk!

På söndagen var vi på en förhandsvisning och såg Sune på bilsemester. Katastrofdålig, tyckte Johan och jag, rolig tyckte barnen. Men det var iallafall mysigt att göra nåt ihop och under tiden fick Elias hänga med Pia och Pelle, men hade bara sovit i vagnen hela tiden. 

Olivia och Taweri åker tunnelbana 

Och på bion!

På vägen hem köpte vi en julgran. Jag hade gärna väntat tills fönstren var klara eftersom det fortfarande är rätt kaotiskt hemma men barnen ville så gärna och snart är det ju jul. 650 kronor kostade den, jag var helt chockad. Trodde en gran kostade typ 300-400 kronor, men jag har tydligen ingen koll... Men vi valde en fin gran och släpade hem den i duggregnet, ingen vidare julkänsla men mysigt ändå. 

Se vem som klättrade upp i granen...



Så hem och klä granen och lyssna på lite julmusik, men det var främst Johan och Olivia som gjorde det. Nadia dekorerade pepparkakor jag kände mig plötsligt väldigt trött. Vi jobbar på att få Elias att sova i egen säng och det gör att han vaknar mycket oftare på nätterna, så jag ligger lite back på sömnen just nu. Fast han skriker ju aldrig, bara knorrar lite, så jag kanske inte ska klaga.. Hursomhelst, trots att det var Johan som borde varit trött och bakis fick jag gå och lägga mig och sova i en dryg timme och klev upp lagom till middagen. Skönt..

Så måndag och imorgon ska fönstren tydligen äntligen göras klart, fast jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen hela dagen när de är här och bankar plåt. Men det ordnar sig nog. Nu ska jag plocka lite i kaoset medan lillfis sover, hans farmor kommer sen och hälsar på. 

Inga kommentarer: