tisdag 5 mars 2013

Tisdagsvabb

Igår gick jag till jobbet men jag kan inte påstå att jag kände mig på topp och var inte en helt populär mötesdeltagare hos kollegerna, med mitt snörvlande... Johan stannade hemma med barnen som fortfarande hade feber och när jag sen kom hem på kvällen ägnade jag precis hela kvällen åt att sova på soffan.

Idag var barnen feberfria men vi bestämde att de skulle få en sista hemmadag så jag stannade hemma med dem. De har blivit totalt tv-skadade denna sjukvecka, det kommer att bli en utmaning att vänja dem av med morgonteve från och med imorgon. Själv tillbringade jag första halvan av dagen halvslumrandes i sängen men sen tog jag oss i kragen för att gå ut en sväng. Olivia var så skrikig och bråkig att jag tänkte att hon nog behövde lite frisk luft och att få röra lite på sig. Men hon var precis lika skrikig och jobbig när vi kom ut och avslutade på topp genom att stå och vråååla DUMMA MAMMA med sina lungors fulla kraft i Vasaparken. Jag bestämde då att det inte blev nån fika som jag hade lovat efter lekparken, och då blev hon ju ännu argare. Och då införde jag tv-förbud och då skreks det förstås ännu mer... Så tog vi oss hem med henne skrikandes i följe, det sista var att hon ville ha vatten, vilket ju var lite svårt att ordna sådär mitt på gatan två minuter hemifrån. Det är så tröttsamt när hon håller på sådär, som en obstinat liten bebis, jag blir tokig!

Så kom vi hem och hon fortsatte gorma i sitt rum, men efter en stund tystnade hon. När jag gick för att kolla till henne hade hon somnat i sängen! Då var klockan fyra och nu halv sju sover hon fortfarande och är helt omöjlig att väcka. Hon kanske inte var så frisk iallafall, hoppas verkligen att hon kan sova inatt... Nu är Johan och hämtar thaimat till oss andra som är vakna, för ingen energi fanns till middagslagning idag.


- Posted using BlogPress from my iPhone

2 kommentarer:

Frida sa...

Ja influensan har tydligen inte varit lätt i år. Här är det bara Wera som åkt på den. Men jag känner igen samma skrik och gnäll som du beskriver Olivia. Även om Weras feber försvann så var hon så orkeslös och grinig i flera dagar. Hon var hemma totalt i 9 dagar.
Hoppas ni blir friska och får tillbaks energin.
Stor kram

Helen sa...

Hej och tack för din titt på leolejon. Ja, det är inga bebisar vi har längre. Kikar in hos dig emellanåt, måste ju lite input från mina gamla kvarter:-)
Det verkar vara två mycket viljestarka fina tjejer du har! När Leo är så envis och jobbig, så intalar jag mig att det kommer att vara en bra egenskap för honom senare i livet, ha ha