torsdag 14 mars 2013

Sluta med nattblöja

Olivia slutade med blöja när hon var två och ganska kort därefter även med blöja på natten. Det gick ganska bra men så började hon kissa i sängen ganska ofta. Då återgick vi till blöjan igen och sen dess har hon haft den, eftersom hon kissar i den nästan varje natt. Vi har försökt med små belöningar i form av att få sätta klistermärken i kalendern varje morgon då blöjan varit torr och det har funkat okej, men bara i några dagar.

Nu började främst jag känna att hon är väldigt bekväm av sig och förmodligen aldrig kommer att sluta kissa i blöjan om hon får ha den kvar. Dessutom störs hon inte alls av sin kissiga blöja, och vill inte ens ta av den på morgonen. Så nu när hon fyller fyra om några veckor, tycker jag att det är hög tid att sluta, så vi bestämde oss för att bara ta bort blöjan och hoppas på att hon tycker det är obekvämt med blöta lakan och börjar vakna när hon är kissnödig istället. Dessutom behöll vi belöningen med klistermärken och ett löfte om en present när hon slutat kissa i sängen.

Hittills har det funkat jättedåligt. Hon har kissat i sängen varje natt sedan i fredags och det oroande är att det verkar inte bekomma henne! Hon vaknar inte ens utan ligger där i sin blöta pyjamas och lakan. Igår gick hon till och med och kröp ned igen innan vi hunnit ta bort det böta. Inte bra... Någon som har några tips?!?


- Posted using BlogPress from my iPhone

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vet att kompisars barn har varit hjälpta av sk. kisslarm. Antingen hjälper BVC till med det (men hon kanske är för liten) men annars kan man köpa ett själv.
Vi fick även kisslakan på recept till Otto så att våra sängar inte skulle bli förstörda (tjocka med enorm uppsugningsförmåga), tror vi fick tre stycken som levererades av en lastbil fram till ytterdörren!

Emma sa...

Vi har kört drickförbud efter middagen... Är de supertörstiga kan de få två klunkar vatten, annars inget... Ett alternativ kan ju annars vara att ta upp henne och se till att hon kissar innan ni lägger er... Det vet jag många som gör med sina barn...
Lycka till,

Anonym sa...

Det hade jag glömt bort men vi har gjort precis som Emma skriver ovan, att kissa barnet innan vi lagt oss. Det har funkat jättebra!