söndag 30 december 2012

Så kör vi...

Och DÄR släppte förlamningen! Idag körde vi järnet... Nu är klockan 19:10 och jag är HELT slut. Vi började inte förrän elva för Johan var ute igår och skulle få lite sovmorgon och sen tog det ju som alltid en stund för barnen att bli klara. Vi lämnade Olivia hos Mia att leka med Douglas, men Nadia ville absolut vara med oss så hon fick följa med upp på vinden. Vindsrensning stod nämligen på schemat. Vi körde en rejäl rensning för inte så himla länge sen, men det tog ändå evigheter, vi var inte klara förrän vid tretiden. Nadia satt förnöjd i Olivias Teutonia-vagn och gjorde sitt pyssel som hon fått av farmor och sen åkte hon lite sparkcykel och roade sig bra på egen hand. Johan och jag rensade och märkte saker. Tyvärr är vi båda två lika nostalgiska och har lika svårt att skiljas från saker med emotionellt värde, så det blev inte så mycket kastat. Och nu sitter jag här och ångrar att jag kastade några hästböcker från när jag var liten hästtjej, får nog gräva fram dem imorgon igen.. :)

Problemet är att vi ännu inte sett förrådet i den andra lägenheten, men att det nog är mycket stor risk att vi har betydligt mycket mindre förvaringsutrymmen än nu, här har vi ju både vind och källare... Det är återkommande i denna flytt och kanske inser jag först nu hur bra vi haft det även om vi är lite trångbodda gällande boendekvadrat. Vi kommer att ha mindre utrymme i köket också och de tre klädkammare vi har nu ska ersättas av en. Men vi får köra lite garderober och sånt, så hoppas jag att vi ska rymmas ändå.

Efter källaren körde vi köket, jag packade ned alla kryddor bland annat vilket jag kom på när jag skulle laga middag. Men det gick bra med Herbes de Provence som låg överst i kartongen. Kvällen avslutades med att barnen körde den nya favoriten "Prutt och fis på Mamma/pappa". Olivia gör så fantastiskt roliga rörelser till, så vi skrattade alla högt. Hon är en riktig liten sköning. Den där sura fasen hon var i har hon iallafall för tillfället släppt och är fantastiskt lättarbetad och charmig liten tjej. Nadia är lite krångligare just nu, hon har hamnat i nån liten svacka och återgått en del till sitt forna klädkrångel. Vi lär väl aldrig slippa det helt, det är bara att inse...




Pyssel imorse med julklapparna från farmor






- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: