lördag 19 maj 2012

Junibacken en klämfredag

Igår kom vi på den eminenta idén att åka till Junibacken. Det är nog inte alla som är lediga tänkte vi. Ack så fel vi hade. Alla lediga plus alla turister hade kommit på samma tanke som vi och tydligen var detta årets mest välbesökta dag. Trots detta måste jag säga att det ändå var helt okej. Med DN-kortet fick man halva priset så jag hade lånat min kollegas och övat barnen på att säga att jag hette Erika, vilket inte visade sig behövas tack och lov! Men vi slapp bli ruinerade och barnen var tappra vid köer till ingång och sagotåget och ville förstås aldrig gå därifrån. Men vi skippade lunchrestaurangen och åt medhavda mackor och tog en äcklig hamburgare vid Djurgårdsbron på väg tillbaka.

Jag tycker att Junibacken var förvånande bra, otroligt välgjort och genomtänkt och går gärna dit en annan gång igen. Dock inte en klämfredag.




På väg...




På Lilla Gubben




På Jan Lööf-utställningen som var jättefin.




Inte direkt ensamma som sagt...









Nadia hos Mamma Mu




Nadia chillar med Gittan



Nadia hos Stina Wirsén och en massa små bokiga. De kunde leka med alla dessa saker medan vi stod i kö till Sagotåget så köandet var smärtfritt




Olivia i det Röda Äpplet. Vi såg också den sagan som teater, vilket de uppskattade.




Liven kör hoj




Nadia säljer korv




Med senap och ketchup på




På hemväg. Vi skippade den överfulla spårvagnen och tog 69:an till Sabbatsberg och gick därifrån. Barnen är så duktiga på att klara sig utan vagn nu, inget gnäll och starka små ben orkar gå långt. 





Väl hemma igen gjorde vi efter lite softande cocosbollar. 



På kvällen åt Johan och jag älgfärsbiffar med rostad potatis, sås på svart trumpet och grillad sparris. Mums!




Och tänk att även mamman fick sig en liten cocosboll. Eller fem.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: