måndag 26 mars 2012

Kalas och måndag

Man blir lagom trött av dessa födelsedagshelger, men jag måste ändå säga att barnkalaset igår var alldeles lagom. Sju barn inklusive våra två, och bara föräldrar som är mina kompisar. Vi smaskade loss på jordgubbstårta, kanelbullar och rester av lördagens tårta som jag skar till små munsbitar, och barnen vräkte i sig chokladbollar. Det är verkligen det bästa man kan baka till kalas, Douglas hade en i varje kind och tre på tallriken ett tag.. Alltid en succé! Jag brukar baka Per Morbergs, de är supergoda, och låta Nadia och Olivia få rulla dem i färgglatt strössel medan jag sparar några som jag rullar med cocos till oss vuxna... Mums för stora och små! (Det finns två recept av honom på recept.nu, men detta är det jag tycker ser godast ut)

När alla kalasgästerna gått kom Pia, Ing-Mari och Henning över för nästa födelsdagsfika. Men eftersom Johan och jag kände oss rätt färdigfikade och inte särskilt sugna på att laga middag, så föreslog vi att vi skulle gå ut och äta istället. Vi hamnade på Ho's här vid St Eriksplan och det var perfekt för söndagsfamiljemiddag. Väldigt god kinamat och barnvänligt. Och skönt att inte behöva tänka på vagn eftersom det är så nära. Förresten så sålde vi vår syskonvagn till Lina med familj efter kalaset och det känns superskönt att vara av med den! Förhoppningsvis så klarar sig barnen utan nu...

Sen gick vi iallafall hem och lade barn och myste i soffan framför Bron, som är serien vi kollar på nu. Skitbra och hysteriskt spännande dansksvensk produktion och lite läskig så att jag tvekar att gå på toa efteråt eftersom jag är en sån fegis.

Så idag var det måndag och tack vare sommartiden överraskade barnen oss med att sova till kvart i åtta, så då fick vi brått. Men jag klagar inte... En skön vårdag med enda nackdelen att jag sträckte nacken på träningen på lunchen och har en liten lätt nackspärr som jag hoppas ska försvinna av sig själv. Jag hämtade barnen plus Douglas från dagis men alla tre var på så uselt humör när vi kom hem att jag tryckte i dem kanelbullarna som var kvar från kalaset, och lite äpple, för att få upp blodsockret en smula. Och det funkade även om Nadia fick ett litet lätt psykbryt senare innan middagen. Hon är extremt känslig när hon inte ätit... Men nu sover de och Johan och jag är återigen bänkade i soffan för att plöja lite fler avsnitt av Bron..

.

Inga kommentarer: