måndag 25 oktober 2010

Litet stygn av avundsjuka


Jag är ensam hemma ikväll. I brist på roligare sysselsättning och med skit på tv, sitter jag och och kollar runt på Facebook och hittar till en kompis kompis sida. Den här tjejen bodde i New York samtidigt som jag, men man kan konstatera att våra vägar tog lite olika banor. Hon kom från en svensk småstad, var lite smårund och, tyckte jag, rätt puckad. Vi kom aldrig överens, hon bodde hos oss en månad medan hon och min andra kompis letade lägenhet och jag vill minnas att vi bråkade om både telefon- och elräkningen och allt möjligt.

Vi jobbade alla på samma reklambyrå, men när jag efter två år åkte hem till Sverige igen och njöt av mänskliga arbetsförhållanden, påbörjade hon en karriär inom modevärlden. Idag jobbar hon för ett av de stora modemärkena i Paris, är så smal att revbenen ovanför bröstet står ut, är blonderad, skitsnygg, välmanikyrerad och ser som klippt ur ett modemagasin. Hon är lite lik Sienna Miller, med samma klassiska och coola stil. Jag tjuvkikar på hennes partybilder från Maldiverna, Ibiza, LA, London och Paris. På varje bild har hon olika solglasögon och handväskor som jag inte ens kan namnet på, men fattar att de kostar en tio papp vardera. Hon har en liten hund, röda läppar, roliga gaykompisar och bilder av sig själv med kändisar, som hon dessutom verkar känna. Genom min kompis som är kompis med henne, men som är en väldigt jordnära människa, vet jag att mode och varumärken betyder allt i de kretsarna, att coolhet definieras av vilka modeller man kan namnet på och vilka designers man känner personligen.

Jag tittar på mitt oglamorösa liv som småbarnsmamma med min tvåhundrakronors handväska från Åhléns, och skäms lite för att erkänna det, men det är inte utan avundsjuka jag tjuvkikar mig igenom hennes bilder. Samtidigt som jag förstås på inga villkor skulle byta bort någonting av det jag har eller missa ens en sekund av mina barns utveckling. Men ändå. Jag vill också se ut som Sienna Miller... bara lite.

Fotnot: När jag surfar runt för att hitta en bild av Sienna Miller för att illustrera detta inlägg, kan jag bara konstatera att min kompis kompis är mycket snyggare. Nu tänker jag faktiskt inte titta mer på hennes bilder.
.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är sunt att vara lite avundsjuk och ännu sundare att erkänna det !

Kram

Å-M