onsdag 4 juni 2014

Sommar och höst

Man blir ju lite lätt schizofren av detta väder. Högsommar ena dagen, höst nästa och vår nästa igen... Jag tar fram och bort åkpåse och stickad tröja till Elias, om och om igen. Och de stora tar fram och bort de förhatliga överdragsbyxorna och fleecen.

Idag är det visst höst. Jag tog med Elias till MiniSats för att köra Shape i morse. Jag hade planerat att han skulle sova i vagnen innan, men det höll han inte med om, trots att jag gick en lång extrasväng. När jag så kom ned till MiniSats var det som alltid på onsdagarna, världens kö. Var nära att ge upp men lyckades tillsist få en plats efter 25 minuters väntan. Jag blev 10 minuter sen till passet men det var ändå värt det. Körde lite extra hårt eftersom jag missat uppvärmningen, kanske inte helt logiskt.

Sen gick vi hem och jag trodde att han skulle somna i vagnen, men han höll sig vaken och jag lyckades få i honom en och en halv lunch innan han började krokna. Lade honom i sin säng och han somnade på en minut. Det var för tre timmar sedan och han sover fortfarande! Under tiden har Erika och lilla Ebba varit här, Erika köpte med sig lunch och så drack vi kaffe. Och så kom Ing-Mari och Kitten förbi och kikade in på en sovande bebis. Så roligt att höra att du läser bloggen, Kitten!

Igår åt jag lunch på stan med en före detta kollega och sen möttes jag och farmor. Vi gick en sväng i det trista vädret, och hämtade sen de stora barnen på dagis och gick och fikade. Sen slog vi ihjäl en halvtimme vid Odenplan, passade på att lämna tillbaka en trasig keps på Åhléns och lite annat. Och så hejdå till farmor, och tillbaka till dagis för Olivias avdelnings knytkalas, som fick bli inomhus eftersom det ösregnade vid det laget... Inte så somrigt, men trevligt ändå.



Mina fina tre!


Härom dagen tog jag en bild på hur det brukar se ut när jag kommer och hämtar, om de är ute på gården. Barnen hänger som klasar över Elias i vagnen och han skrattar och tittar åt alla håll. Vad gör det med en människa att få såhär mycket uppmärksamhet jämt, tro?!


Eftersom det var så fint väder gick vi till lekparken bredvid dagis, "övergården" som barnen kallar den. Elias hängde lite i sandlådan och Olivia bakade kakor åt honom, men han har väl inte helt fattat grejen ännu...

Olivia är dock världens gulligaste med sin lillebror!

Inga kommentarer: