lördag 14 juni 2014

Dagarna går!

Den här tiden på året går alltid så vansinnigt snabbt. FÖR snabbt. För jag älskar denna årstid, denna tid då man har allting härligt framför sig och flera månader av (förhoppningsvis..) värme och ljus kvar. Så jag försöker leva i nuet nu, tänka att jag har åtta veckors semester framför mig och inte en mammaledighet på upphällningen. Jag bestämde mig i morse för att inte låta jobbångest uppta mer av min energi denna återstående tid, utan jag vill hinna njuta nu. 

Jag hade en mysig och bra vecka! I tisdags hade jag och Mia en riktig toppendag i Björknäs i Nacka. Vi hälsade på Marina, som ju jag känner sen länge och som Mia och hennes familj träffade i Thailand. Det var verkligen rätt dag att lämna stan, soligt och varmt och ingenting kunde vara bättre än en vinlunch i skuggan och sen lite häng på gräsmattan. Elias sov nästan hela tiden så jag kunde verkligen softa, men jag blev glad när han vaknade så att han hann bada lite i poolen.




Elias och Vincent badar

Superduperhärlig dag och det bar emot att stressa in till stan igen. Tjockt i trafiken som alltid från Nacka (och min övertygelse att bo kvar i stan stärktes lite trots den härliga dagen...) och jag blev en halvtimme sen till dagis, men fick inte så mycket som en gliring.



På förskolan hade Nadia tillsammans med de andra barnen som ska börja skolan en liten avslutning i onsdags. De fick äta sin lunch i Tegnérlunden där de även badade och fikade. Sen fick de alla varsin gul ros med några fina ord skrivna på. Jag fick en tår i ögat när underbara pedagogen Petra räckte över den till mig, och jag såg nog att även hon blinkade bort en tår. När man läser sådana här fina ord om sitt barn känner man sig verkligen så himla stolt som förälder!

På onsdagen hann jag också med ett träningspass, en mysig spontanfika med Åsa innan hon lämnade staden, och sen fika med min föräldralediga jobbarkompis Linda och hennes lilla dotter Bo.

I torsdags hängde jag med Sofia och Didrik hela dagen. Vi promenerade i Hagaparken, åt lunch på Café Aart på Nortullsgatan och shoppade lite på Granit och skor och strumpor till Johan på H&M. Härliga mammalivet, nu suger jag ut de sista dropparna...

På kvällen var jag ute IGEN. Vilken partymorsa jag känner mig som just nu! Träffade Jenny - min gamla roomie från NY - och hade en mysig kväll på Story Hotel med tre glas vitt var. Som vanligt kunde vi inte låta bli att minnas tiden i New York, till exempel en dag på jobbet innan vi fått vår första lön, när Jenny kom för att låna en dollar från mig för att ha råd med tunnelbanan hem, hennes chef såg det och gav henne en 20-dollarssedel, vilken vi direkt lade på en flaska vin. Ljuva ungdom! Nu hade vi iallafall råd både med det (dyra) vinet och bussen hem. Men jag åt hemma för man blir inte direkt rik av att vara föräldraledig och mitt shopppingstopp och spara pengar inför Florida går inget vidare alls...




Igår hade jag och barnen en ledig fredag utan några direkta planer. Lyckades få med alla kidsen till MiniSats och körde där ett supertufft Crosstrainingpass. Sen åt jag en varmkorv till lunch och en gammal dammsugare jag hittade i kylen till fika, så där var den träningen förstörd... Barnen ville fika (jag hade ju ätit den där i smyg förstås...) så vi gick till Gateau senare men jag tog ingenting då, hade lite dåligt samvete efter den där dammsugaren... 


Fina gänget!


Och så en bild från lördagstvagningen imorse. Vi lyckas med nöd och näppe få våra barn att bada och tvätta håret en gång i veckan. I synnerhet Olivia är helt omöjligt att få ren utan tjat, hot och bråk. Sen när de väl är i badet har de ju alltid roligt och vill inte kliva upp, men det är alltid lika svårt att få i dem. Förutom den lilla blekfisen i mitten, han ÄLSKAR att bada och lyser upp i ett glatt gurgel när man frågar "Bada??!" Extra kul när syrrorna är med förstås och det senaste är att han doppar näsan och munnen i vattnet och dricker och blåser bubblor. Samt får en och annan kallsup...

Idag ska Johan spela fotboll och jag och kidsen ska åka ut till Cissi och familj i Sollentuna. Ser ut som att det är lite kallare idag, termometern står bara på 14 grader fastän solen skiner. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att se hur Sagas "jobb" ser ut! :D En riktig söting han också.

mams sa...

Du är supersnygg