torsdag 19 juni 2014

På båten

Vi är på Vaxholmsbåten på väg ut till Ljusterö för att fira midsommar. Regnet har fallit hela förmiddagen och temperaturen visade på 12 grader när jag gick hemifrån. Ibland avskyr jag det här landet och känner mig väldigt nöjd med att vi ska tillbringa större delen av sommaren utomlands. 

Efter att ha packat för en helg och nästan fått sammanbrott, fasar jag dock för packningen och lägenhetsfixet inför vår långresa. Fördelen är att vi slipper packa regnkläder och fleecar, nackdelen att en bebis i Elias ålder kräver en enorm massa saker; välling en masse, barnmat och bebissnacks till resan och så alla grejer... Puh! Efter att knappt suttit ned sen jag klev upp imorse var jag helt slut efter att ha fixat lägenheten inför städerskan samt packat alla grejer. Då hade vi ändå redan packat de flesta kläderna och skickat med Ing-Mari häromdagen, och ändå såg vagnen ut som en cirkuskaravan fullastad med kassar och cykelhjälmar (som jag först glömde och fick vända om efter...). Men å andra sidan ökar antalet grejer inte proportionerligt med antalet bortadagar, en helg eller två veckor är ungefär samma packningsmängd, i synnerhet om man ska till ett varmt land. 

Iallafall. Nu ska vi försöka ta det lite lugnt över midsommar och sen nästa vecka ska vi sätta igång att beta av vår digra to do-lista. Blir stressad bara jag tänker på det, men det ska nog gå bra. 




Inga kommentarer: