onsdag 19 februari 2014

Små små stunder

Med tre barn gäller det att passa på att ta sin kvalitetstid där man kan! Igår morse var Elias gnällig och trött men kom inte till ro att sova. Så istället för att lägga en massa tid på att försöka lägga honom hoppade jag i duschen och snabbfixade mig medan han låg och knorrade på golvet bredvid. Sen lade jag honom i vagnen och gick ut, och han somnade nästan omedelbart. Halv elva hade vi tid på BVC så jag satte mig på ett café mittemot, beställde en latte och tog fram min bok som turligt nog låg i vagnen. Åh, vilken skön stund! Det bar emot att packa ihop och behöva väcka honom sen, men man får som sagt vara tacksam för de små stunder man får!


På BVC vägdes och mättes han, 7,9 kg nu! Ett kilo mer än Olivia när hon var en halv månad äldre, visade en titt i gula kortet. Lilla älskade tjockisen! Så kom de två BVC-sköterskorna med varsin spruta rätt ned i de tjocka låren och lillkillen blev jätteledsen. Han tröstades dock ganska snabbt, men var ledsen igen på kvällen och grät i knät när vi åt middag, så jag lade honom redan kvart över sex. 


Idag lämnade jag in honom på Mini-Sats för första gången. Alla barnpsykologer skulle säkerligen avråda från att lämna en bebis till främmande människor i en hel timme, men de är så gulliga de där muskelkillarna på MiniSats och trots att jag förväntade mig att de skulle komma under hela passet (tre andra mammor fick avbryta passet) gick det bra! Jag vågade dock inte utmana ödet och duscha där, så jag gick och hämtade honom och gick hem. Egentligen var det andra tillfället med syskonmammagruppen på Bvc men jag orkade inte stressa dit utan känner mig rätt nöjd med att jag uppnått en position i mitt liv där jag klarar av att tacka nej till saker utan att vara livrädd för vad jag kan tänkas missa. Nästan iallafall! :)

Elias somnade direkt i vagnen och jag passade på att ta en lång och lyxig dusch när vi kom hem, med inpackning  massa prover från Dermalogica som jag hittat i en låda. Så åt jag uppvärmd lammfärslasagne och läste en otroligt dålig skvallertidning som jag snodde med mig från jobbet igår när jag var där och hälsade på och nu ligger jag på soffan och softar och han sover fortfarande. Ska ta och vika lite tvätt men det kan jag göra när han är vaken, så jag passar på att vila lite nu. Små små stunder, som sagt...




Inga kommentarer: