måndag 4 november 2013

Kallt

Värmen i vårt hus är trasig och det är KALLT här hemma! 18 grader har vi i lägenheten, men kallare än så i sovrummet. Lakanen är iskalla och man fryser om nästippen. Jag oroar mig lite för Elias som redan är lite snorig och rosslig så han får sova med både heltäckande pyjamas inklusive fötter, filt och täcke. De stora barnen vägrar dock sova med täcke, utan har bara pyjamas och ska ligga ovanpå täcket, men där bedömer jag att de är stora nog att dra på sig täcket på natten om de fryser. Idag ska det iallafall åtgärdas. Det har även varit problem med varmvattnet på sistone, och ofta har vi fått värma vatten i vattenkokaren för att diska stekpannor och kastruller, samt tagit korta, svala duschar... Det är tur att vi trivs så bra här!

Idag är det måndag och som alltid lika skönt att slippa gå och jobba. Jag är lite piggare idag än jag var igår, var nämligen på 40-årsfest i lördags. Jag lämnade Johan och barnen hemma och gick med den enda jag kände på festen, min jobbarkompis Erika, och det var såå kul att dricka vin och bubbel och dansa loss. Jag kom hem vid halv två, rätt rund under fötterna, och var supertrött och seg hela nästa dag, men det var det värt! Så skönt med ett litet kliv utanför mammalivet, men lika härligt att kliva tillbaka igen!

Igår mest sov och slappade jag, Johan hängde med barnen och jag mest bara sov. Tills Johan skulle på säsongens sista match (yesss) och Nadia ville följa med. Elias sov fortfarande i vagnen efter en liten sväng i Vasaparken (skönt ändå med lite frisk höstluft) och Olivia ville kolla på film så jag hann slumra i soffan i en timme. Och sen när barnen var lagda skulle vi kolla på film men jag somnade förstås och sov i två timmar till. Kanske lika bra det, för Elias ville som vanligt äta massa gånger på natten så jag fick inte direkt någon ostörd sömn...

Jag tror att han växer så det knakar nu, han äter massor och det är så skönt att amningen funkar och att jag har massa mjölk. Men också skönt att han tar flaska och ersättning, praktiskt att slippa planera och pumpa som när jag gick på fest. 

Elias är en fantastisk härlig liten unge. Så glad och snäll och nöjd nästan jämt. Och sötare för varje dag. Nadia har en liten krångelfas igen, men ändå ganska hanterbart, så jag hoppas att det inte eskalerar. Hon är enormt kreativ och påhittig, som jag berättat tidigare. Just nu bygger hon hus och parker av papper, som små modeller, där senaste tillskottet är "Dalaparken", komplett med parkbänk, gungor och rutschkana, samt små personer som åker. Olivia har varit mestadels glad och lätt att ha att göra med sen i somras, förmodligen för att Nadia ägt krångelrollen. Hon äääälskar sin lillebror över allt!

Idag hoppas jag få plats på "Strong Mama" på Sats, ett träningspass där man får ta med bebis, men det är låånga köer för att få plats, och sen ska vi till BVC för att se exakt hur stor hungrig bebis blivit..

Inga kommentarer: