torsdag 7 november 2013

Busy dag...ar

Några hektiska dagar ligger bakom
mig - det är sannerligen ingen semester att vara mammaledig med tredje barnet! Men väldigt härligt...

Igår kväll var lillfisen lite orolig och vaknade så snart han somnat, så tillslut kröp jag ned bredvid honom och då kom han till ro, och jag fick en tidig kväll och han en sen... Bra förutsättningar för dagen, således, men Nadia krånglade med kläderna hela morgonen och ville gå till dagis i t-shirt och tunn regnjacka trots att det var 3 grader ute, och Johan tappade humöret och kaoset var ett faktum. Tillslut gick Johan med bara Olivia, medan jag turboplockade i lägenheten inför städerskan, ammade Elias som tack och lov var på gott humör, väntade in Nadia som tillslut fick på sig rätt klädmängd, lämnade henne på förskolan och lyckades hinna till Sats för att köra ett mammapass, utan att ens behöva stressa! 

Passet heter Strong Mama och var riktigt jobbigt. Egentligen föredrar jag att träna utan barn men detta är ju ett bra  alternativ ett tag framöver. Jag lär ha ordentligt med träningsvärk imorgon! (Det har jag - kan knappt gå nu dagen efter!)

Nu är det fredag, men jag skriver klart om gårdagen... Och dagen för det hann visst bli fredag kväll. Efter träningen igår åt jag lunch med Cissi på Kungsholmen och sen åkte jag hem och betalade Asha som städade och sen hem till Elin och fikade eftersom Asha hade en timme kvar. Sen handla och så dagis och hem och laga middag. Fast bara till de andra för själv skulle jag på middag med Toppentorsdag-gänget som denna torsdag bestod av Åsa, Maria, Tove, Marina och Malin. Vi åt på Nytorget 6, mycket trevligt, gott och prisvärt och rekommenderas verkligen. Jag var nöjd efter två glas vin och jäkligt trött så jag följde inte med vidare, utan gick hem ich kröp ned hos bebis och make. 

Idag var det ledig fredag för barnen och vi hade inte direkt några planer. Men så fick vi på morgonen veta att de skulle bila upp badrumskaklet hos grannen och att det i princip inte skulle gå att vara hemma. Så jag lyckades få barnen klara och så kom farmor Ing-Mari just som de började väsnas utav bara helskotta. Vi flydde ut och tog en fika på Gateau innan vi åkte till Liljeholmen för att besöka Fruktparken, vilket barnen tjatat om i veckor. Parken var jättekul tyckte barnen och tjoade och tjimade i de olika frukterna. 










Men det var ganska kallt så efter någon timme sa vi hejdå till farmodern och gick på McDonalds och åt lunch. Vi hängde där ganska länge, vi hade ju ingen brådska eftersom vi ändå inte kunde vara hemma. Sen tog vi bussen till St Eriksplan, via middagshandling, kissning, blöjbyte och amning i Västermalmsgallerian, och mötte upp några andra fredagslediga dagismammor och barn i Vasaparken. En ganska ruggig en och en halv timme i parken innan vi äntligen kunde gå hem. Nadia och Olivia lekte med grann-Rufus, jag pustade ut tillsammans med Elias som gjorde debut i babygymmet och låg och skrattade åt de små Tummen-figurerna. Jag gick ned till grannarna en sväng jag med och fick en kopp kaffe och hängde lite. Lyxigt med trevliga grannar i detta högljudda hus..



På kvällen körde vi tacomiddag, vilket var gott och mysigt och nu ska Johan och jag kolla Homeland och jag hoppas jag kan hålla mig vaken efter dessa intensiva dagar...

1 kommentar:

Elisa sa...

Väldigt vad mycket du gör ! Roligt att få läsa o vara lite med .
Kram
Mams