söndag 17 november 2013

Helgslut

Redan söndagskväll. Trots att jag inte jobbar tycker jag att helgerna går för snabbt och att det är tråkigt att det snart är måndag. Det är lite trist nu att Johan jobbar heltid igen, för vi hinner knappt ses i veckorna, känns det som, och barnen träffar han ju bara några timmar om dagen. Men det är nodvändigt av ekonomiska skäl, vi satsar på att gå ned på deltid igen båda två när båda jobbar igen. Sen är det ju det där med att helgerna går åt åt så många måsten. Tvätt, handling, recycling, allt sånt ska ju hinnas med. Ibland tänker jag tillbaka till den ljuva singeltiden där helgerna gick åt till att festa, vara bakis och fika, inga måsten whatsoever. Men bara som hastigast, för jag är ju väldigt klar med den perioden av livet och älskar mitt familjeliv, även om det blir lite monotont att vika tvätt ibland...

I fredags kom Oskar, Filippa, lilla Folke samt David över för att kolla på fotbollen med oss. Det var Johans plan för att jag skulle få lite sällskap som inte heller var så fotbollsintresserade. Fast först åt vi hemmagjorda pizzor och drack vin, mycket trevligt!

Lördagen ägnade vi åt att åka till Hässelby och besöka Johans farmor som ännu inte träffat Elias. Vi fikade, barnen ritade och bråkade om ett förstoringsglas och Elias mest bara sov. Tillslut tog vi upp honom ändå så att gammelfarmor fick se något mer än en sovande bebis. Sen åkte vi hem och lagade fylld lövbiff och när barnen sov kollade Johan och jag på två avsnitt av Bron. Otroligt bra serie och jag tycker att säsong 2 håller samma kvalitet som ettan. Mycket spännande nu...

Idag på morgonen turades Johan och jag om att sova ut lite och medan han sov åt barnen och jag nyttig fiberhavregrynsgröt med hallon. Gott! Sen väckte vi pappan och så gick vi in i barnens rum och skapade en "Familjesol", inspirerad av den Kompissol Olivia har på dagis och som de pratade mycket om på det föräldramöte som Johan var på. Nu gjorde vi så att alla fick hjälpa till att komma på "grundlagar" som vi alla ska hålla och så skrev vi på alla fyra. Att inte bråka om kläder satte vi vid sidan tillsvidare, Nadia trodde själv inte att det var möjligt att hålla. Men hoppas på lite mindre bråkigt framöver, vi får se om det funkar! Har redan hört några "tänk på Familjesolen!" mellan barnen, så det är ju positivt!


Sen stack Nadia, Olivia och jag till Sats. De har tjatat om att få gå till MiniSats och själv lyckades jag få till veckans tredje träning, denna gång Shape. Mycket nöjd och barnen hade väldigt kul. Sen gick vi hem och åt lunch, jag gjorde god tonfisksallad till mig och Johan. Barnen hade ätit varmkorv både före och efter MiniSats. 



Och sen hade vi tvättid så vi tvättade. Och vek tvätt... Passade på att rensa ut lite för små kläder som Elias vuxit ur. Han har verkligen blivit stor!


Men jag fick vika i omgångar, lillfisen tröttnade och ville sova lite i famnen..

Nadia fotade

Och så vek vi lite till, nästan klara! Och sen var det läggdags för lillskrutten och även de stora. 



Och nu är helgen snart slut, men först kvällens avsnitt av Bron. 

Inga kommentarer: