måndag 1 april 2013

Annandag påsk

Jag älskar annandagar. Vilken bonusdag, en måndag som man inte behöver jobba och som känns som en enda förlängd söndag. I like!

Vi hade inte så mycket planer idag, så jag tog barnen och åkte över till Västermalmsgallerian för att gå på H&M och kolla lite sommarklänningar till kidsen och lite mammakläder till mig själv. Hittade fyra fina klänningar för femtio kronor styck till barnen (jag är inte så förtjust i deras barnkläder som jag tycker är så extremt tjejiga och nästan kvinnliga men de där billiga, enkla klänningarna har vi nästan köpt varje sommar). Till mig själv blev det ett par mammajeans, en klänning och en t-shirt. Jag passade också på att prova en bikini eftersom jag misstänker att min nuvarande inte kommer att passa i sommar och vi nu ska till stranden om bara tre veckor.

Bikiniprovning, herregud, vilken traumatiserande upplevelse. Om det är hemskt att prova bikini när man är lite normalt vinterblek och vinterfet var det här nästan en chock. Storlek 40 såg patetisk ut och den fläbbiga, ännu inte särskilt tydliga gravidmagen lämnade mig nästan med skador på hornhinnan. Det blev ingen bikini, för storlek 42 fanns bara med högt skurna byxor och den synen vill jag inte drabba Tel Aviv-borna med. Fy faan, det kanske blir våtdräkt på resan...

Sen gick vi och skulle möta upp Johan men då insåg Nadia att hennes docka Filippa bara hade en sko så vi fick gå tillbaka och leta docksko i alla butiker vi varit i, tyvärr utan att hitta någon. Nadia tog det ändå rätt bra med tanke på hur glad hon var i de där skorna, men det var lite tråkigt. Vi mötte upp Johan vid Sankt Eriksplan och tog en (eller snarare två) korv i korvkiosken som vi brukade handla i när vi bodde där. Sen gick vi hem och softade lite och efter ett tag kom Olivias dagiskompis med sin pappa och lekte och fikade lite.








Johan gick och kollade på fotboll med sina kompisar tidigt på kvällen och jag och barnen åt middag själva. Efter middag kom de och frågade efter mera paprikabitar och jag gav dem glatt tills jag insåg att de lekte Gladiatorerna och använde paprikan som tandskydd.. Mycket roligt hade de iallafall och brottades och bestämde vem som var utmanare (och de kan alla namnen) vem som var gladiator (även här kan de förstås namnen) och körde hinderbana och "Gladiator redo, utmanare redo". Som vanligt slutade det med att någon gjorde illa sig så då tog vi och softade ned lite och nu tittar vi lite på tv innan det är läggdags...

Hjulande gladiator...












...och där kom smällen och gråten och vi körde lite Bolibompa istället. 

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: