lördag 30 juni 2012

Slutspurt

Sista jobbveckan, och en ganska hysterisk sådan, äntligen till ända! Jag kom förstås inte iväg så tidigt som jag hade hoppats igår, och sista sakerna fick jag fixa hemma på kvällen, men vi hann iallafall till dagis i tid för att säga hejdå till Ru, den härliga 22-åriga tjej som tagit sig an våra barn hela detta läsår och nu ska börja plugga. Precis en sån tjej som man vill ha som förebild för sina döttrar; jordnära, vettig, genusmedveten, intelligent, varm och påhittig. Men jag gläds åt henne och jag tror att det blir bra ändå i höst med nya avdelningar och för första gången olika sådana för våra barn. Personalen känns så laddad och de får med sig varsin pedagog från nuvarande Stjärnfallet till sina nya avdelningar. Och min personlige favorit Daniel, en fantastisk kille, kommer att hänga med Olivia och det känns bra. Det blir bra för henne att gå på en egen avdelning med jämnåriga och få egna kompisar och inte alltid hänga i hasorna på Nadia.

Jag tror att vi alla i familjen är lika redo för semester. Barnen har varit så otroligt trötta sista tiden, somnat som klubbade halv åtta varje kväll och haft en del segartid i soffan dessförinnan. De känns trötta, slutkörda och i behov av ledighet och vila, lika mycket som vi stora. De har till och med sovit längre på morgnarna och det får förstås gärna hålla i sig under semestern! Fast imorse vaknade Nadia klockan sex, med huvudet fullt av teckningsidéer och gick direkt upp och ritade... Olivia, hon fick psykbryt på väg hem från dagis igår, och vrålade hela vägen hem. Vi var tvungna att bära henne men emellanåt landade hon på marken och låg och skrek till omgivningens stora nöje. Puh!

Idag ska Johan och barnen till gammelfarmor Ingrid och hälsa på. Eftersom vi åker imorgon bestämde jag mig för att inte följa med, utan stanna hemma och tvätta, städa och påbörja packningen. Men först ska jag gå och träna, första gången på flera veckor eftersom jag haft en ihärdig förkylning och jättejobbig hosta. Den är inte riktigt över ännu men jag testar ett pass innan semestern, så kanske jag har motivation att träna och springa lite även medan vi är borta.

Och så ska jag handla lite pocketböcker, för de vi beställde på nätet häromdagen i sista sekund, kommer att komma fram precis när vi har åkt, så de får vara till resten av semestern. Jamen då kör vi då... Slutpurt!

Inga kommentarer: