lördag 16 juni 2012

Innesittardag

Idag är en riktig innesittardag. Regnet öser ned och vi får vara glada om termometern orkar upp till 15 grader. 12 verkar den ha stannat på enligt iPhonen. Ljuvliga sommar.

Jag är inget bra på innesittning. Blir håglös, trött och rastlös. Har legat och småtrynat på soffan medan barnen lagt pussel och Johan läst i sin Game of Thrones-bok. Låter väl rätt idylliskt... Men icke. Jag vaknade till varenda gång barnen rök ihop eller Johan röt till när de kom kånkandes på någon ickebarnvänlig "leksak", eller började bråka över och rycka i iPhonesladden. När jag sen vaknade till liv såg det ut som ett bomnedslag i hela vardagsrummet och även i badrummet, upptäckte jag när jag begav mig dit. De hade tömt påsen med tomma ölburkar från fotbollsmatchen igår och använt som picninckorg, och synen av tomma ölburkar bidrog till en viss känsla av knarkarkvart.

Jag tog min tillflykt till sovrummet, där brukar lugnet råda. Men så upptäckte jag att träet vid den gläntande balkongdörren såg oroväckande fuktigt ut, så jag stängde. Och upptäckte samtidigt att ett gäng duvor haft vår balkong som näste de senaste dagarna och bajsat precis överallt. Blä!! Nu var bajset dessutom uppblött av regnet och såg ännu äckligare ut. Men jag stängde dörren som sagt, och hoppas på att det regnar bort....

Igår kväll kollade vi på fotboll, två matcher. Kalle kom över så att Johan skulle ha lite mer intresserat fotbollsällskap men jag lyckades hålla mig vaken hela Sverigematchen (sov lite i första dock och när jag vaknade hade Frankrike gjort två mål mot Ukraina. Bra där). Jag hade lyxat till det lite och köpt två Ben & Jerrys till oss att dela på men som vanligt var det mest jag som åt. Jag kan äta nästan hur mycket som helst av de där, magen blir mätt innan jag har tröttnat, så jag fortsätter att trycka i mig. Imorse stod det passande nog i DN att min favoritsmak Chocolate Brownie innehåller 1050 kalorier ber burk. Ojdå. Får nog hitta någonting annat att unna mig en vanlig fredagskväll framöver...


Tittar ut över den sorgliga syn med regniga takåsar och bajsig balkong och tänker att vi skulle behöva komma ut och handla lite. Komma ut och andas lite. Kanske att jag drar på mig en regnjacka och stövlar och tar med mig ett barn eller två och masar mig ut. Det skulle nog inte skada, varken för rastlösheten eller kylskåpet. 

Inga kommentarer: