fredag 3 april 2009

Sköna dagar

Sköna, sköna dagar har vi just nu. Det är så fantastiskt lyxigt att vara hemma båda två, och parat med detta fantastiska vårväder har vi det så himla härligt. Det är inte riktigt som förra gången vi fick barn, då huset var fullt av besök dagarna i ända och vi nästan fick ha ett schema. Med andra barnet är intresset lite mindre, men det gör liksom inget, vi har ju varandra att ta hand om nu. Olivia är en liten pärla, så lugn och fin och mest bara sover och äter. Ibland är hon vaken och då ligger hon och tittar på en med stora blå kloka ögon. Tänk att jag skulle få en blåögd dotter! Får se om det varar. Nadia är det full fart på fortfarande, men hon har faktiskt på nolltid vant sig vid babyskrik och de senaste nätterna har hon inte ens vaknat till när lillasyster signalerar matdags.

Igår packade vi ihop familjen vid lunchtid och lämnade lägenheten till vår gulliga städerska Asha att dammsanera. Det sista vi packade ned var vår kylda flaska skumpa som vi tänkte avnjuta tillsammans med två tjejer som har vett att uppskatta sådana; Åsa och Maria. Så vi anlände storstilat till Åsa och signalerade till allas glädje att temat för dagen var champagnelunch. Så vi handlade lite mat och intog skumpan medan Nadia skrämde John och Olivia låg och snusade i mjukliften. Kände mig alldeles bekväm med att amma med ett champagneglas i handen (tack Livsmedelsverket!) och njöt av den sköna känslan då bubblorna spred sig genom kroppen. Sen gick vi hemåt i vårsolen och kom hem till en alldeles skinande lägenhet. Det var en alltigenom lyxig dag!

På kvällen kom dels vår gulliga BVC-tant på hembesök och sen Linda och Ingrid. Jättemysigt!
Imorse kom Hanna och Astrid och åt våfflor med oss och sen gick vi tjejer ut i parken och de små somnade innan vi ens hunnit fram så vi bytte lekplaner mot fika i lugn och ro... Men Nadia vaknade förstås ganska snabbt och Hanna skulle vidare, så vi gick till sandlådan och efter en stund kom Johan. Nadias overall hade vi bytt ut mot fleece och galonisar och hon hade lite lättare att röra sig. Hela sandlådan såg dock precis likadana ut i sina Polarn o Pyret-fleecar... Vi hängde i parken ett bra tag, det är visst vårt nya nöje, och sen gick vi hem för att farmor skulle komma. Både min och småtjejernas. Mysig eftermiddag med solen lysandes in genom våra strimmiga fönster.

.

3 kommentarer:

Vive la France! sa...

ah vad mysigt det later!! och jag haller med tack till svenska livsmedelsverket!!! har precis avnjutit ett glas vin. tank att fransoserna skulle visa sig vara sa restriktiva vad det galler denna bit. jag lever enligt svenska regler - noah ar ju atminstone halvsvensk :-)

kramar till alla

Anonym sa...

Åh vad härligt det låter, helt ljuvligt!!!

Anonym sa...

Vi tackar och bockar, och niger för den härliga skumpalunchen.
Tack olivia.

kramis