söndag 1 februari 2015

Nikkalouktasoppa

Jag fortsätter med lite vardagsmattips, för jag tänker att det är väl lika svårt för alla att komma på bra rätter som passar en familj som gillar god mat?

Av min favoritkollega Sarah blev jag tipsad om Nikkalouktasoppa.  Den var en riktig höjdare, lätt och snabb att laga och det är ju så skönt med matiga soppor, där grönsakerna redan finns på plats. Alla i familjen utom Olivia, som försökte peta bort all vitkål, gillade den skarpt.

Du behöver

500 g köttfärs

1 msk smör

1 gullök

2 vitlöksklyftor

1 purjolök

200 g vitkål

1 1/2 liter vatten

2 tärningar köttbuljong

2-3 msk soja

2 msk tomatpuree

1 msk stark senap

salt och peppar

Gör så här

Fräs färsen i lite smör i en kastrull. Finhacka lök, vitlök och purjolök. Strimla vitkålen fint. Fräs alltsammans i kastrullen med köttet. Slå över vatten och låt koka upp. Tillsätt buljongtärningar, soja, tomatpuree och senap. Låt koka i ca 15 minuter och smaka av med salt och peppar. Soppan är ännu godare dagen efter!

Hackad persilja på gjorde susen!

Inga kommentarer: