lördag 7 februari 2015

Resor

En annan sak som varit på tapeten denna vecka förutom nytt jobb och återgång till vardagen är: resor!! Jag började första dagen på nya jobbet med att be om semester för två resor, tänkte att det var lika bra att få det överstökat. Och jag fick ja!

Så vi bokade en resa till Tel Aviv en vecka över påsk - har känt sånt sug efter att åka dit och träffa familjen och i synnerhet Dylan - och påsk var ett bra tillfälle eftersom det är många lediga dagar för både dem och oss. Dyrt som sjutton med resan dock, men snälla mamma hjälper till. Barnen blev överlyckliga när vi berättade och själv tycker jag att det känns jättekul att ha detta att se fram emot. 

Snart är dessa tre återförenade igen! Och nu med en lillfis på köpet. 


Jag fick även okej på ledighet för en långhelg i New York senare i april, men har ännu inte hunnit boka något. Har inte helt bestämt exakta dagar och eventuellt vill Malin åka också, men för henne beror det lite på amning och så. Men snart!

Sen drog plötsligt Homeexchange igång ordentligt också och plötsligt fann vi oss nästan spikade på ett litet hus med pool i Baskien - vilket visade sig helt perfekt eftersom Malin och Erik med familj skulle vara i San Sebastian en halvtimme bort exakt samtidigt. Vi hittade till och med direktflyg till Biarriz med SAS för bara 9000 för hela familjen och var beredda att boka, när det visade sig att bytesfamikjen hade flera alternativ i Stockholm som de valde mellan. Så jag fick skriva ett säljigt mail (dör jag fick in både mitt franska och judiska arv, eftersom vi såg en sjuarmad ljusstake på en bild...) så skulle de besluta över helgen. Så vi får se vart vi hamnar, men något utbyte ska vi allt få till och helst ville vi ju egentligen till Italien. 

Klart är att vardagen blir oändligt mycket roligare när man har en eller flera resor att se fram emot och Homeexchange har den härliga egenskapen att det känns som att hela världen ligger för ens fötter när man får förfrågningar från allt från Goa till Rom, Montreal och Valencia. 

Kommer vi någonsin att få det såhär bra igen? Hoppas... 

Inga kommentarer: