fredag 20 februari 2015

Världens sämsta mamma

Ja, världens argaste, tröttaste och tråkigaste mamma har jag varit idag. Var ute och drack lite vin med härliga tjejkompisar igår, blev inte så sen men hade lååånga möten hela dagen och fick anstränga mig för att inte sitta och gäspa.

Ikväll var det Johans tur att gå ut och jag körde hela hämtningsracet. Det kan ta sån absurd tid ibland. Jag hämtade Elias 16 och var hemma i lägenheten med alla tre barn klockan 17;30. Då hade jag efter Elias hämtat den alltid lika ovilliga Olivia som blir arg bara hon ser mig, efter mycket trugande, mutor och hot lyckats släpat med henne till skolan för att hämta Nadia. En utmaning eftersom hon stannar och vägrar fortsätta i ungefär varje kvarter. Mutat med Läkerol. Hämtat Nadia som tack och lov redan var påklädd. Gått i snigelfart med Elias som absolut inte skulle sitta i vagnen. Tröttnat efter ett kvarter och tryckt ned honom i vagnen ändå. Gått till Hemköp på vägen för att köpa glass till den glassbomb vi ska göra till Nadias kalas imorgon, ratat glassutbudet på Hemköp, släpat med hela klanen till ICA och förutom glass handlat en massa andra nödvändigheter som toapapper och två paket blöjor (hade rabattkupong...). Så äntligen hem och slänga ihop tacos som inte alls blev goda eftersom jag hade för mycket krydda på och sen försöka få i ungar som ingenting åt utan bara spillde och klagade och Elias som upptäckt att han kan stå på en stol och gunga på taklampan ovanför matbordet, och nu vägrar göra någonting annat.

Jag tror jag fick tvåhundra utbrott under kvällens lopp och barnen tyckte inte att det var roligt att ha ensamkväll med mig. Jag förstår dem. Till och med Elias skrek jag på, han brottades och bråkade när jag skulle försöka byta bajsblöja och jag blev arg. Sen åt vi  popcorn framför tvn och jag fick spel igen på alla popcorn som trampades ned i mattan i den nystädade lägenheten. Lade Elias vid sju och de andra någon timme senare efter att ha kollat på Fångarna på fortet och bråkat lite mer.

Nu sover alla och jag sitter i soffan och känner mig precis lika dålig som jag är. Imorgon ska Nadia ha pyjamasparty för några av klasskompisarna och vi har inte förberett ett enda dugg förutom glassbomben (som också blev misslyckad eftersom jag glömde ha plastfolie i ena skålen, men jag tror att jag lyckades rädda det). Så imorgon blir det till att stressa, handla och snabbplanera kalaslekar och annat.

Världens sämsta mamma signar nu av och hoppas på en något ljusare morgondag. Hoppas att ni andra har en roligare fredagskväll...

Inga kommentarer: