lördag 10 januari 2015

Julslut och jobbstart

Sista dagen av vår långa julledighet tog vi igen för all innetid och tillbringade nästan hela dagen utomhus. Vi mötte upp Malin, Erik, Nora och lilla Ines i Vasaparken på förmiddagen och åkte skridskor. De två små, Elias och Ines, sov passande nog och Johan och jag hade haft källarrensning dagen innan och grävt upp våra gamla skridskor, så även alla vi vuxna åkte denna gång. Det var första gången på säkert tio år som jag stod på mina grillor... Vi åkte tills vi kände oss frusna om tårna och då åkte barnen lite till. Sen lekte de i en av snöhögarna tills vi gick och åt varmkorv och hamburgare i korvkiorren och värmde oss lite. 

Efter det gick vi upp i lekparken och var där ganska länge. Elias både gungade och åkte rutschkana och var såå glad när han fick sitta och köra den gamla lastbilen och morrade åt ett annat barn som ville åt ratten... Plötsligt fick vi syn på Nadias bästa kompis Emilia och pappa Niklas som skulle gå och åka skridskor. Efter världens kram så fick Nadia följa med dem till isbanan och Olivia stannade och lekte med Nora. Sen fick jag sms från vår granne Hanna som frågade om vi ville åka skridskor men då började vi bli rejält frusna så Olivia fick stanna och åka med dem medan Elias och jag gick hem och värmde oss, och Johan gick och handlade. 

Johan i sin pappas gamla skridskor. Olivia är skridskostjärnan i vår familj tack vare skridskoskolan på dagis. 

Varm chokladpaus

Korvpaus

Ännu ett barn på detta ställe. Blev nästan lite nostalgisk. Men han kan inte gå i sina skor ännu, ramlade platt när man släppte taget... Får öva lite innan dagis tror jag! 

Brrrrrrrrrum

Nora och Olivia

På onsdagen återgick Olivia och jag till jobb och dagis men Nadias skola och fritids var stängt så hon blev hämtad av sin farmor på tisdagskvällen tillbringade ett dygn i Solna tillsammans med farmor och Henning. 

Lilla gumman, hon såg så stor ut där hon åkte iväg med sina omsorgsfullt packade väskor...

Nu har jag jobbat i tre dagar men det var lite svårt att få upp farten igen. Jag jobbar    nästa vecka som vanligt, sen kör vi inskolning för Elias veckan efter och sen jobbat jag bara en vecka till innan jag efter 13 (!!!) år slutar på mitt gamla jobb och börjar på ett nytt ställe andra februari. Ska bli sååå kul! 

Vällingstoppet som vi körde i mellandagarna har verkligen gett resultat. Efter en skriknatt och två nätter där han vaknade en gång har han sovit hela nätter, så otroligt skönt! Igår kväll var han lite stökig och vaknade en del men jag lände idag att han har kindtänder på gång, så kanske var det därför. Hursomhelst är han ju inte särskilt stökig när han är stökig, jämfört med andra barn jag känner...

Trots kort arbetsvecka var det iallafall skönt med helg och jag gick lite tidigare igår och mötte upp min fina familj som var på Stadsbibblan. Så köpte vi en bebispresent och gick hem och lagade middag och fredagsmös framför Wild Kids och såsmåningom (när barnen somnat..) På Spåret. 

Innan de sett mig...

Inga kommentarer: