söndag 25 januari 2015

Förskolesjukor

Det tog två dagar av förskolevistelse, sen rann näsan på Elias och han började hosta. Eländiga dagisbacillusker!! Och som kronan på verket avslutade han gårdagskvällen, när vi precis skulle gå hemifrån Lina och Jens efter mysig familjemiddag, med att vrålspy i vagnen... Tack och lov hade vi precis hunnit utanför porten och jag slet upp honom ur vagnen så att iallafall en del hamnade på marken. Men åkpåsen, overallen och ena vanten var illa däran och vi torkade bort det värsta tills vi kom hem och kunde stoppa allt i tvättmaskinen. Elias kräktes lite till på sin kudde när vi kom hem, men inget mer sedan dess. Men man börjar ju förstå hur det närmsta halvåret kommer att se ut, vabbande ahead... Sånt har vi ju varit helt förskonade ifrån senaste åren, men det var ju inte helt oförutsägbart att det skulle drabba oss nu.

Torsdag och fredag gick Elias ända till klockan 15 på förskolan och det var verkligen inga problem. Inte ett pip varken vid lämning eller under dagen och det känns ju väldigt skönt, även om jag själv fortfarande är lite tveksam. Den där lilla fantastiska personen förtjänar ju världens bästa förutsättningar!

En liten tvagning av kräkdoftande lillkis. Dessa små nacklockar som jag älskar!


Idag är det söndag och det blir nog inte så många knop gjorda här. Vi hade planera på att träffa pappa/morfar men vi får nog ställa in det nu, vill inte riskera någon smitta. 

Uppdatering:
Jag upptäckte blåsor i munnen på Elias och någonting som ser ut som torsk eller svamp på underläppen, dessutom har han feber och nyss somnade han i soffan bredvid mig. Let the vab times behind!






Inga kommentarer: