fredag 14 mars 2014

Sexmånadersdag och skolval

Idag fyller Elias ett halvår - hurra hurra hurra! Kom på det ganska nyss så då sjöng vi vid middagsbordet på engelska, svenska och franska. Man kan säga att han fick fira en gungande halvårsdag, först på gungorna i Vasaparken och sen hemma i hoppgungan jag lånat av Elin. Han var rätt förnöjd i båda och härligt med två storasystrar som kan putta på!



Skön stil...



Vår lediga fredag bjöd på härligt vårväder (men tydligen ska det snöa i helgen, så man får väl passa på att njuta nu..) och vi hade inte direkt några planer. Jag har extremt låg ambitionsnivå dessa fredagar och det är ju så lyxigt att barnen har varandra och inte kräver så mycket sysselsättning. Men jag ville ändå komma ut eftersom det var så fint väder. 

Men först fick vi besök av de som mäter fukten i vår vattenskada. Det andra företaget var hos oss i två dagar förra veckan eftersom de trodde att de hittat ett läckande rör i väggen. Så de har nu rivit upp ända till taket men tack och lov var det inte som de befarat, utan bara vatten från samma läcka ovan. Idag kom han då och mätte fukten och tack och lov igen var det glädjande nyheter och fukten var borta i och med slipningen, vilket innebär att det är redo att återställas och vi inte kommer att behöva ha fläktar för att torka. Puh! Nu får vi dock se hur snabbt de hinner påbörja detta, eftersom två andra lägenheter också ska återställas, men det känns mer positivt än innan iallafall. 

Sen gick vi ut och Nadia ville gå till Solvändan där Olivia och jag var igår med Elin och Thea. Så vi hängde där rätt länge, barnen hittade kompisar att leka med, Elias sov och jag chillade i den ganska sköna solen (det blev lite kallt efter en stund). Sen fikade vi på Borgs och så en sväng förbi Vasaparken, där vi inte varit på evigheter. Där stannade vi ett bra tag eftersom vi träffade på lite dagiskompisar och grannar. Jag måste säga att jag gillar den här neighbourhoodkänslam som börjar infinna sig i och med att vi lär känna alltmer folk som bor i närheten. 

I soffan på fiket


När vi kom hem hade vi äntligen fått post med besked om vilken skola Nadia fått plats på. Jag har väntat hela veckan... Vi hade valt Lilla AF i första hand, Gustav Vasa i andra och den nystartade Observatorielundens skola i tredje. Inte helt oväntat fick vi vårt tredjeval, det är den skola vi tillhör och de andra två var mest en chansning, visste att det var för många barn i förhållande till platser till dem. Det känns ändå bra med den vi fick, den ligger allra närmast oss och rektorn verkar helt fantastisk. Det som gjort att vi tvekade var dels att den är helt nystartad, dels att det ännu inte finns en skolgård och bara två äldre klasser, ettan och fyran. Men rektorn verkar fenomenal, lokalerna nyrenoverade och det är bara att hoppas att det blir fullt med bra energi. Det känns så viktigt att Nadia får rätt förutsättningar! Tänk att lilla tjejen snart ska börja skolan...


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej

Anonym sa...

Jag har så svårt med grannar. Både gillar och inte gillar. Tycker om att ha folk att säga hej till och umgås med men de får inte komma för nära. Då får jag svår klåda och rymmer ...