måndag 3 mars 2014

Lite blandat helgjox

Hejåhå, dagarna går. Lite för snabbt, i ärlighetens namn. Snart blir Elias ett halvår (ett halvår?! Vad hände?? När Nadia var ett halvår var jag redan sedan två månader gravid med Olivia. Fast det visste jag ju inte då) och det börjar bli dags att tänka på förskola. Det är ju dock nästan ett år tills han ska börja, men kötiden räknas från sex månaders ålder. Så idag var jag på visning på två förskolor, varav den ena i vårt hus och den andra mitt emot vår nuvarande förskola. Den i vårt hus verkar faktiskt superbra, tror vi ska ta den i första hand. Det vore ju onekligen väldigt smidigt, i synnerhet som vi under en period kommer att ha tre olika ställen att hämta och lämna på... Men jag ska kolla på ytterligare en i nästa vecka, den ligger också väldigt nära och är helt nyrenoverad. Men det är med lite dubbla känslor jag gör detta, vill inte ens börja tänka på att jobba igen men har ju bara några månader kvar innan Johan går på pappaledighet. Men förhoppningsvis kan vi pussla med dagarna och vara lediga tillsammans fram till augusti. 

Annars är det lite tufft på sömnfronten även fortsättningsvis. Han vaknar och äter alldeles för många gånger nattetid och jag känner mig rätt trött för tillfället. Även Johan, som ju har mycket större sömnbehov än jag, är trött, han har fått kliva upp klockan sex både lördag och söndag... 

Annars var helgen bra. På fredagen hade jag en aktiv dag tillsammans med barnen och Nadias kompis Emilia, hennes mamma Helena och lillasyster Selma. Vi var både på Kulturhuset och pysslade masker, och sen på Öppet Hus på Hovstallet, där vi fick klappa fina hästar, köra hoppning i manegen på käpphästar och rida ponnyridning. Jag är sååå sugen på att börja rida igen, tror jag ska försöka mig på det så snart lillkillen blir lite större. Hursomhelst var det en uppskattad aktivitet av alla, förutom när Nadia blev frustad i ansiktet av en häst och jätterädd (jag fick hålla mig från skratt...), och inte alls mycket folk som jag fruktat, trots sportlov. 














I lördags hade vi inga större planer, men gick till Stadsbiblioteket och lånade böcker och ritade och fikade lite. Och så läste vi varsin bok för de stora barnen där, Johan läste en hel Lassemaja-bok för Olivia, jag läste ett par kortare för Nadia. Nu läser Johan Bröderna Lejonhjärta för dem på kvällarna, fast Nadia tycker att den är läskig och vill helst läsa sin kartbok som hon fick i födelsedagspresent. 

Jag läste även bok för Elias. "Max lampa" - en klassiker!


Jag var och tränade både lördag och söndag, samt igår måndag. Känner mig väldigt nöjd med att ha kommit igång så bra, även om det inte direkt syns på kroppen. Mitt bästa träningstips är nog att i största möjliga mån planera kring träningen, dvs utgå ifrån träning och sen planera in annat kring träningen. Och sen när det är dags att gå och träna inte fundera på om man är sugen eller trött eller något annat, utan bara gå dit, utan att tänka efter. Man ångrar sig garanterat aldrig efteråt...

Svettig och slut efter asjobbig crosstraining. 

Liten nakenfis på söndag morgon

På söndagen skulle Nadia på
kalas och Olivia ville så gärna gå på promenad och cykla, så vi skruvade på stödhjulen och pumpade däcken på den lilla cykeln. Det är nog svårt att lära sig cykla med stödhjul men ännu svårare om man inte cyklar alls, så på detta sätt får hon iallafall lite träning i att trampa och bromsa. Även Nadia sen när vi hämtat henne och de körde några varv i Vasaparken och samsades duktigt om cykeln medan Johan och jag strosade bakom med vagnen. 

Inga kommentarer: