måndag 11 februari 2013

Nadias födelsedag

Den här bloggen är lite tråkig just nu, jag ber om ursäkt för det... Tog massa fina bilder med riktiga kameran men så har min high tech-man kopplat om Macen så att Iphoto ligger på en extern hårddisk och då tog det sån evig tid att ladda över, så det blev återigen halvdåliga bilder från mobilen, som många redan sett...

Idag är det iallafall Nadias femårsdag! Efter att ha firat henne hela helgen hade vi nästan glömt bort att det var imorgon hon fyllde, och blev påminda om det av Olivia när de skulle gå och lägga sig. Då stack Johan ut och köpte en fryst prinsesstårta så vi skulle ha någonting till morgonen...

Det fina baket, det körde vi till lördagens kalas! Det blev små mini-cupcakes med rosa och vit frosting. Fast frostingen som kom från Leilas recept var inte det minsta god, det tyckte varken jag eller barnen som enbart ville äta de muffins som blivit över och saknade topping. Men de var ganska söta iallafall...





Nadia hade önskat sig en jordgubbstårta med grädde och hon hade exakta önskemål om hur den skulle se ut och stod och dirigerade mig när jag spritsade, och placerade sen ut jordgubbarna under kontrollfreaksmammans överinseende. Men sen när kompisarna kom så var det två av de äldre, kaxiga tjejerna som direkt sa "Åh, jag HATAR gräddtårta" och då ville inte Nadia heller ha tårta. Men hennes andra, förnuftiga kompisar ville ha och då ville hon också, och jag försökte förklara att man behöver inte äta det man inte tycker om, men man behöver inte heller säga att man inte tycker om det - fast inombords kokade jag och ville mest av allt kasta ut de där små snorungarna som är så kaxiga jämt och som Nadia ser upp så mycket till.

Nadia hade bestämt att det skulle stå "Klä ut dig om du vill" på inbjudan och själv hade hon klätt ut sig i drottningklänning och krona. Olivia hade den rosa tyllklänningen och tunna strumpbyxor som hon fått av Mamie och hon såg ut som en liten ballerina i sina fina hårknorvar som mormor hade gjort. Tyvärr är hon omöjlig att fota.


Vi väntade tills alla hade kommit, sen körde vi en gemensam paketöppning och det var faktiskt mycket trevligare och mindre hysteriskt än att köra en och en. Nadia fick fina pysselsaker som hon blev väldigt glad över.




Resten av fotona är som sagt i kameran, men jag lyckades fånga Olivia där hon satt och trummade i hallen. Överhuvudtaget var det stort musikfokus på kalaset, alla barn sjöng i mic och spelade gitarr och synth. Mycket vackert...

Vi var alla rätt slut samtidigt som kalaset men då var det bara att ladda om för då kom Felix, Siri och Frank samt pappa och Titti. En lite spontan men jättemysig middag och så skönt att vi får plats att sitta och äta många nu i nya lägenheten. Vegetarisk lasagne blev det eftersom mamma inte äter kött som inte är kosher och det blev mycket gott och poppis även bland köttentusiaster som min pappa och Johan. Alla utom barnen som försökte peta bort grönsakerna och sen fick en macka istället..

Igår var det lite lugnare, vi hade tvättstugan och upptäckte samtidigt att Olivia kliade sig i håret och visade sig ha löss... Så vi tvättade alla sängkläder och köpte sen lusmedel och körde en behandling även på Nadia, trots att vi inte hittade något på henne. Jag tror att Olivia precis hade fått det, jättelite ägg och bara en liten (äcklig) död lus hittade vi sen. Men medlet var en olja, helt omöjlig att få ur håret och de ser fortfarande helt flottiga ut... På kvällen sen kom farmor/gammelfarmor förbi för att träffa mamma och ge en present till Nadia och sen åt vi falafel till middag och barnen åt återigen ingenting, utan fick äta upp den panerade torsken vi haft till lunch istället.

Idag får ordningen återställas med mer kött igen, Nadia har önskat sig lasagne till middag. Ikväll kommer barnens farmor, platsfarfar Henning och faster Pia. I morse blev vi väckta av barnen som tyckte vi tog för lång tid. Fick skicka tillbaka Nadia i sängen igen och sen gå och sjunga.. Hon blev jätteglad över sina presenter; vi hade köpte ett pysselkit (nu kan hon pyssla varje dag i ett år utan att nåt tar slut), papper i färg, silverglittriga ballerinas och en lurvig grå luvtröja, båda från New York och ett Sylvanian Families-hus. Så vi fortsätter firandet i en dag till, hon var mycket exalterad över att hon skulle få äta en guldtallrik på förskolan idag.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: