måndag 2 mars 2009

Helg

Efter nästan en vecka av mer eller mindre fungerande internet hemma lade det nu ned slutgiltigt i fredags, och vi har varit offline (samt utan digital-tv och telefon - tack Bredbandsbolaget!) hela helgen. Och alla de underfundiga blogginlägg jag skapat i mitt huvud under helgen är förstås bortblåsta där jag sitter framför jobbdatorn under lunchen.

Helgen bjöd som vanligt nuförtiden - för nu är Nadia tillbaka i sin 06:30-mood - på tidiga morgnar, och eftersom jag själv kände mig ganska pigg tog jag både lördag och söndag morgon och lät den morgontrötta pappan sova lite. Vi hade varit ute på fredagsöl på Rival hela familjen (Erik fyllde år och hade samlat ihop nästan hela gänget), och hängt i lobbyn med våra kompisar och känt den där sköna känslan av att det faktiskt går att ha ett vanligt liv även med barn. Även om det inte blir så mycket krog nuförtiden, så känns det lite skoj att dippa in på besök ibland och känna att det faktiskt funkar så länge man laddar med majskrokar och är beredd på tidig hemgång. Och Nadia knallade runt soffgruppen och försökte välta drinkar på det låga bordet, i gott sällskap av John och jag njöt av att träffa gänget och dricka Cola, innan vi gick hem vid halv nio och åt Thai och lade lilla skrotis.

Så på lördag morgon halv sju var jag uppe och bakade banankaka på överblivna övermogna bananer från jobbet medan Nadia lekte på köksgolvet. Sen åt vi frukost och vid halv nio tog vi med oss vår banankaka och gick upp till Elin och Thea och fikade (stortjejer) och lekte (småtjejer). Även Johan gick upp vid den tiden och passade på medan han var ensam hemma att spela in lite låtar vid datorn. Sen hann jag sova lite middag, och på eftermiddagen skulle Johan iväg på fotbollsmöte. Jag och Nadia lekte lite med Hanna och Astrid som kom över med muffins. Sen gick vi ut en liten stund för att njuta av lite vårsol, men den hade förstås försvunnit och ersatts med något slags kombinerad snö- och hagelstorm. Nadia somnade snabbt i den alltmer snötäckta vagnen och jag knallade bort till Babyproffsen och trots att vi startade med påklädnad trekvart innan de skulle stänga och det bara ligger på andra sidan bron, kollade jag på klockan när jag kom fram och såg att 43 minuter hade passerat. Jag hann med en minuts marginal in innan de stängde. Jag har inte riktigt vant mig vid att vara såhär långsam...

På lördagskvällen var det Melodifestival, vilket som vanligt innebär att det inte finns någonting att se för oss 5,7 miljoner svenskar som är helt ointresserade av denna. Med mina nyvunna tv-kunskaper har jag lärt mig att alla andra kanaler lägger sig platt när SVT drar igång sina sändningar, och vi hade ju som sagt varken dator eller särskilt många kanaler, så vi kollade på en Paul Simon-dokumentär på tvåan och gick sen och lade oss.

Söndagen bjöd återigen på sol och vi hade som enda plan att ta oss till Söder klockan 15, där Johan skulle få pianolektion av Jens och jag och Nadia tänkte passa på att hänga lite med Lina och Alma. Så med tanke på mitt racertempo startade vi hemifrån redan halv ett, för att hinna äta lite och lägga upp jeans till Johan. Så vi begav oss mot Söder och hamnade på kebabbuffé på Hornsgatan. Nadia åt glatt pitabröd, falaffel, kyckling och pommes frites, även om det mesta hamnade på golvet. Men det är så skönt att hon kan äta samma saker som vi nu när hon fyllt ett, även om friterat och flottigt kanske inte kommer att bli grundstenen i hennes framtida kost. Eller vår egen för den delen, vi var mätta resten av dagen på den lunchen. Sen köpte vi jeans till Johan och åååh vad jag längtar tills jag själv kan komma i ett par vanliga tighta brallor igen! Och så knallade vi bort till Lina och Jens och hängde där tills det var dags att ta oss hemåt igen och ha lite soft söndagskväll. Det var vår helg det och som vanligt en mysig sådan.

.

Inga kommentarer: