söndag 25 maj 2008

Mors vecka

Måndagkväll med Lina
Nadia provar superdupergungan hos Harley och Max


Fredagsmiddag på balkongen

Nyklippt och rakhårig!


Dagis i Edsviken


Mys på altanen

Kusinhäng





Dylan och Johan spelar tv-spel




Korv- och baconätarna


Mors dags-brunch!

Den passerade veckan har varit aktiv som bara den, så mycket bilder blir det! Vi har i vanlig ordning hängt med Hanna och Astrid, mammapromenerat och fikat och lunchat en hel del med olika kompisar. I måndags åt vi middag med Lina, Nadia och jag. Det var mysigt!

Vi har även gjort inte mindre än fyra nedslag i förorten. I tisdags åkte vi med några före detta kolleger med barn och hälsade på en annan kollega i Sollentuna. Vi blev bjudna på lunch i det så fantastiskt inredda huset, att vår egen lägenhet känns som en knarkarkvart i Husby i jämförelse... I fredags åkte jag och Nadia ut till Stuvsta och hälsade på Rosie och hennes killar Max och Harley i nya huset. På kvällen lagade och åt Johan och jag en fantastiskt god middag ned lammentrecôte och smarrig sallad från vårt nytillskott Ekolådan, samt klyftpotatis och tsatsiki. I vanlig ordning kopplade Nadia på matradarn och vaknade i samma ögonblick som vi satte oss ned för att äta. Jag undrar nästan om hon är synsk, det slår aldrig fel. Eller så vaknar hon av matoset. Men det gjorde inte så mycket, vi stornjöt av de goda smakerna mellan vaggandet och vaggvisorna.
Sen har Johan och jag pryat som tvåbarnsföräldrar genom att ge Mimi lite avlastning och ta hand om Dylan över helgen. På lördag förmiddag åkte Dylan, jag och Nadia tillsammans med Hanna och Astrid hem till Cissi i Sollentuna. Där var även hennes små Teo och Melker, varav den förste numera är lekkamrat till Dylan. Cissis brors tjej Linda med son Erik var också med och oj vilket jättegäng vi blev. Dylan och Teo lekte och vi andra åt lunch och fikade innan vi hoppade på pendeln hem till stan igen. Men på kvällen var det dags igen, Tove hade 35-årsfest i Skogås och vi knallade ned till pendeln ytterligare en gång. Men fest med två småttingar var lite lagom skoj och efter att ha sprungit runt i några timmar och inte hunnit prata med någon, plockade vi ihop oss och åkte hem vid niotiden. Det var ändå mysigt den korta stund det varade, men nu tänker jag på sin höjd åka tunnelbana de närmsta veckorna!

Idag har jag firat mitt livs första Mors Dag! Vi gick ut alla fyra till Vasaparken imorse. Johan och jag drack caffe latte på termos medan Dylan lekte och sen lekte Dylan och Johan Spiderman i näten medan jag ammade i skuggan. Efter det blev jag bjuden på Mors Dagsbrunch på Kompott och Dylan åt en varmkorv, tre prinskorvar och en glass. Hängde ganska länge på den sköna uteserveringen innan vi promenerade hemåt igen. Nu spelar Johan och Dylan Super Mario på Wii, Nadia sover fortfarande i vagnen och jag sitter i fåtöljen med datorn i knät. Lite trött efter att Dylan vaknade tidigt, typiskt eftersom Nadia tog sovmorgon. Men såhär kommer det alltså att bli en vacker dag. Rätt mysigt ändå. Men snart kommer mamma och hämtar upp Dylan och vi återgår till vårt vanliga lilla liv. Och imorgon är det måndag och jag har inte det minsta söndagsångest!

Inga kommentarer: