torsdag 15 maj 2008

Ensamkväll (nästan)

Lerfejs (Erikas och mitt)

Hemmakväll på egen hand. Eller ja, så egen det blir nuförtiden. Men Nadia gjorde inte så mycket väsen av sig, utan somnade snällt i sin säng halv åtta och jag njuter av att bara vara hemma. Insåg idag att jag nästan aldrig är det, iallafall inte på dagtid. Så när vi kom hem efter en heldag med lunch med Cissi och Hanna i Alvik och besök hemma hos Annika i Bromma, bara pustade jag ut. Lade Nadia i babygymmet i köket och satte i ett anfall av huslighet igång att baka bröd. Müsli hade jag slängt ihop i all hast imorse, så den fick bli middag eftersom jag inte orkade laga mat. Tänkte komplettera med en macka sen när brödet är klart.

Johan är borta ikväll och nästan varje kväll denna vecka. Ingen bra vecka ur umgängesperspektiv, för igår var jag själv borta. Följde med några från jobbet på bjudturkbad på Sturebadet. Johan tog Nadia och jag njöt av bastu, ångbastu, helkroppsscrub och lermask. Sen chillade vi i morgonrock framför ett stort fruktfat innan Johan kom och lämnade av Nadia som fick följa med på libanesisk middag. Vårt barn är helt fantastiskt, satt och jollrade i olika famnar, sen en stund i barnvagnen innan hon somnade och vaknade först när jag ätit klart. Då gick vi hem och jag sov i soffan resten av kvällen, nästan lite småpackad av ett glas gott libanesiskt rödvin.

Nu är mitt bröd klart och jag ska ta en kopp te och mysa med min hög av skvallertidningar som jag fick från jobbet idag. Och längta tills Johan kommer hem om ett par timmar.

Inga kommentarer: