fredag 15 maj 2015

Lillungen... och hans systrar.

Han fattar så mycket nu. Är så med och en sån aktiv och glädjefylld liten del av familjen. Och älskar att göra små uppdrag. När man tagit av honom en kissig blöja kan man säga åt honom att gå och kasta den och så gör han det. Visst hamnar den i plaståtervinningen ibland men oftast inte. När han är snorig säger vi åt honom att gå och hämta papper och då brukar han oftast snyta sig själv också och kasta pappret i toan. Han fattar nästan allt man säger, och det han gillar bäst är att sjunga, titta på flygplan och leka med sina bilar som han ärvt av pappan. Och så gillar han att gosa och ligga tillsammans i hans myshörna och läsa böcker. Lilla sötungen.

När vi har tid och ork, och det är tyvärr inte så himla ofta, försöker vi potträna lite. Jag tror att han är redo för det för han säger alltid bajsch när han bajsar och kisssch ibland när han kissar (inte varje gång) och ber vi honom hämta pottan så gör han det och sätter sig gärna där, även om det inte händer så mycket. Hans systrar var ju båda torra på dagtid innan två års ålder (och Nadia även nattetid, för Olivia tog det mycket längre tid än så på nätterna) men vi har inte direkt haft någon ambition att Elias ska ha samma tempo, främst för att vi oftast inte hinner ha koll på honom om han skulle vara blöjlös Och jag vet inte, men jag får en känsla av att killar går och skvätter lite mer än tjejer... Han kissar lite här och där och pekar sen ut och torkar villigt och några gånger har det kommit lite i pottan också. Får se om vi kan ta potträningen lite mer på allvar i sommar när vi är lediga.. Ingen stress, som sagt, men om han är redo känns det ju dumt att inte ta fasta på det


Syrrorna, de avgudar fortfarande sin lillebror. Aldrig ett hårt ord, ingen svartsjuka. Men ofta en stängd dörr in till deras rum, där den lille marodören gillar att riva runt och förstöra legobyggen och annat. Att inte låta de tre dela rum, som vi först hade tänkt, var nog en bra idé. Men det gosas och kramas och pussas och de vet inte till sig av glädje när de får blöta pussar tillbaka eller han sträcker sitt "ecke deeeej" även till dem. Dock får de sig en hel del kängor och rivmärken och några gånger har han bitit dem riktigt hårt. Då blir de så ledsna och sårade och Elias får trösta och säga förlåt med en klapp och kram. Långsinta är de inte. 

De tre kollar på tv ihop  - oftast är han dock helt ointresserad av rörlig bild.

Sen förflyttade trion sig till golvet. Fortfarande lika gölliga (tills Elias bestämde sig för att Nadia låg för nära och började grymta och veva...)

3 kommentarer:

Bloggande 4barnsmamma sa...

Vilka sötingar du har:)!

Julia sa...

Tackar - jag håller med :)

Anonym sa...


Hhahaahaahha kan inte låta bli att le när jag läser om Elias. Vilken härlig unge!

Kram Mia Cooper