söndag 21 december 2014

Tomatsoppa

Jag har aldrig riktigt gillat tomatsoppa, tycker lätt att det smakar utspädd ketchup. Men idag var jag sugen på någonting som var både lite lätt och vegetariskt och denna tomatsoppa visade sig vara en riktig höjdare som alla i familjen gillade!

Ingredienser

 4
handle
  • 2 lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 2 skivor torkat vitt bröd eller lantbröd
  • 400 g krossade tomater
  • 9 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) alt grönsaksbuljong för vegetarisk
  • 1 kruka basilika
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 citron

Till servering

  • parmesanost

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs löken i hälften av olivoljan. Smula i det torkade brödet och häll på tomatkross och buljong.
  3. Koka sakta 20-30 minuter. Hacka basilikan.
  4. Tillsätt resten av olivoljan och basilikan. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  5. Till servering: Servera soppan med riven parmesanost.

Fräste lök, vitlök och bröd i mycket olivolja. 

På med krossade tomater och buljong

Jag började tidigt så soppan fick koka länge. Det stod inte att man skulle mixa den men jag gjorde det ändå. Sen i med lite citronsaft, hackad basilika, salt och peppar. 

Serverade med tärnad mozzarella som smälte i soppan, mycket gott. Och parmesan. För man kan aldrig ha för mycket ost. 

Ready to eat!

Recept från ica.se

Inga kommentarer: