måndag 15 december 2014

Söndag på Moderna

"Kan vi inte gå på något museum i helgen" frågade Nadia häromdagen. Och faktum var att Johan och jag hade funderat på vad vi skulle kunna hitta på, efter att vår lördagsdate med Klara och familj inklusive lilla nya bebisen blev inställd på grund av kräks (hos dem, inte oss...). Men trots att vi inte tycker att vi så ofta går på saker med barnen, har vi nog varit på nästan varenda museum som finns i Stockholm. Och så himla kul är ju inte de flesta att man vill gå tillbaka oftare än typ vartannat år. Men så kom jag på att Moderna Museet har vi inte varit på och jag själv har inte varit där på evigheter, trots att det nog är mitt favoritmuseum. En snabb googling visade dessutom att de hade Familjesöndag med barnvisning och besök i ateljén klockan 11 så vi (eller ja, morgonpigga jag...) bestämde oss för en tidig start på söndagen.

Vi tog buss 65 som går utanför oss och ända bort till Skeppsholmen och var på museet några minuter innan de öppnade dörrarna klockan 10. Det fanns bara 25 platser till familjevisningen men vi verkade ha prickat in en dag då de flesta andra handlade julklappar, så det var lugnt och skönt på museet.

Vi hade en timme innan visningen började, så vi gick runt och tittade på alla fina och konstiga objekt. Extra kul att se den tillfälliga utställningen av Firtsch, Koons, Ray. Det stod museivakter vid nästan varje objekt för att förhindra klåfingriga barn (och vuxna) att gå för nära eller att röra.

Barnen såg mindre ut än vanligt vid denna jättekvinna...

Superhäftiga hunden! Och en spexig Nadia...

Michael och Bubbles

Och en liten mamma. Fick inte stå närmare än såhär!

Sen visningen...

Nadia och Olivia räckte upp handen på alla frågor som guiden ställde. Jag gillar att de är så modiga! Och duktiga på att räcka upp handen och inte bara fråga rakt ut... Även om Oliven har världens minsta stämma... killen fick verkligen anstränga sig för att höra svaren..

Sen ner i verkstan. Då vaknade Elias också som sovit under hela visningen. Han ville absolut sitta med de stora men INTE ha förkläde.

Lilla nätta pappan fick plats i en målarrock för barn... hihi.


Sen var det lerskulpturer för hela slanten och Elias åt lite av leran också.

Och knallade runt och tittade bland annat på ett akvarium.

Han går mycket nu! Men kryper också fortfarande.

Efter verkstan gick vi och åt en dyr lunch på caféet i anslutning till museet. Man måste ta mig tusan vara rik för att ha råd att göra sådana där kulturella aktiviteter med barnen och det gillar jag inte!


När vi kom hem på eftermiddagen hade vi ju de där limporna med pepparkaksdeg och hade lovat barnen att baka pepparkakor, så det var bara att bita ihop och börja kavla... Men goda var de, burken var rågad innan jag började hetsäta pepparkakor när barnen somnat... Fortfarande mätt när jag gick och lade mig sen. 

Inga kommentarer: