fredag 3 oktober 2014

Nämen hallå

Det är ju redan fredag och ytterligare en vecka tokspurtade förbi! Och här sitter jag med ett halvskrivet inlägg med förra helgens bilder...  Jag publicerar dem ändå, för det var en mysig helg, så kommer lite mer aktuellt längre ned...


På lördagen hängde vi i Vasaparken och Elias fick åka rutschkana. 


Det tyckte han var mycket roligt!

Och Nadia var med och fångade honom längst ned. Men det vore ju fint om han kunde lära sig gå någon gång så att han kunde gå runt den själv! 

Så gungade vi lite. Även här hade vi stor hjälp av Nadia som busade och gungade lillebror. 


Vi tog fram den gamla sittdelen som bara är framåtvänd och som vi inte använt så mycket och plötsligt kändes den gamla Teutonian inte fullt lika sunkig. Och Elias tyckte att det var kul att sitta framåt, även om jag tycker att det är lite tråkigt att inte se honom. Men han åker inte så mycket vagn just nu så det är inga långa sträckor det handlar om.

Söt som en liten pralin är han i den fina mössan han fick från Klara och Matte i födelsedagspresent.

På Åhléns träffade vi på kompisen Sebastian

På söndagen hade vi några härliga träffar i söderförort inplanerade. Först åkte vi till Gamla Enskede och där firade vi mitt gudbarn Anton som fyller år på samma dag som Elias. Vi hade present till Anton och han hade till Elias och båda hade köpt Lego till varandra. De bytte presenter under bordet...


Efter våfflor och mys skulle Kristin och Ella på kalas och vi andra knallade vidare. Vi gick via Skogskyrkogården till Kärrtorp för att hälsa på Pia och Pelle i deras nya lägenhet.

Det var en sån fin dag och så höstvackert där vid Skogskyrkogården. Jag gillar verkligen dessa kvarter, där skulle jag vilja bo om vi mot förmodan skulle lämna stan...


Så hälsade vi på hos Pia & Pelle - här hade även barnen hunnit upp på balkongen och eftersom de väckte Elias genom att bråka om vem som skulle slå koden (SUCK!!) stannade jag kvar nere en stund för att försöka få honom att somna om. Vilket förstås misslyckades.

Efter fika och besök i den fina lägenheten gick vi ut på liten promenad och barnen hittade en studsmatta. Så gick vi en liten sväng och hälsade på våra kompisar Joel & Ylva som bor i närheten och var ute och lekte på gården med sina barn. Efter det så knallade vi mot tunnelbanan för att åka hem och äta middag, vilken trevlig heldag!

Ja och så köpte jag nya sneakers på halva priset på ETC förra helgen, mycket nöjd med dem!

Och nu är det alltså fredag igen! Vad snabbt det gick! Tur att veckorna går lika snabbt som helgerna iallafall... Jag var ute igår kväll med tidigare kolleger och Elias stökade inatt så jag är jäkligt trött. Eller jag klarar dagarna rätt bra, men sen på kvällarna tokcraschar jag i soffan och Johan blir lite irriterad på mig för att jag missar halva Breaking Bad som vi börjat kolla på... Och sen vaknar jag av Elias tidigt på morgonen och har huvudet fullt av tankar och kan inte somna om. Irro!! Jag tar varenda morgonpass eftersom jag ändå inte kan sova. Å andra sidan tar Johan alla nätter, som just nu alltså är ganska stökiga, så jag ska inte klaga över fördelningen iallafall.

Denna veckas kvällar har annars ägnats åt "looming", på olika sätt virka ihop små gummisnoddar till armband och annat. En sysselsättning som passade pysseltokiga och noggranna Nadia hur bra som helst!

Kollar YouTube-videos med instruktioner...

Men det slutade med att pappan satt och virkade en Frost-figur på två gafflar under en entimmeslång video (fast de gjorde inte klart hela...)

Detta ska tydligen bli Olof. Men vi hade inga vita snoddar...

Slutligen - ikväll rök äntligen gipset efter fyra veckor! Vi firade med myskväll med pannkakor, snacks och lemonad. Fast bara vi tjejer, för Johan skulle spela säsongens sista match och lillskrutten sov. 

Gipsfritt! Äntligen! Nu ska hon ha bandage och vila armen, som är lite öm, i två veckor. 

Inga kommentarer: