lördag 11 oktober 2014

Helgmorgon

En lördagsmorgon där jag för en gångs skull inte är i full färd att städa och tvätta - saker som jag tycker känns lite mer okej att ägna helgen åt nu när jag jobbar och aldrig gör sånt i veckorna -  utan bara sitter med en kopp kaffe i soffan med Nyhetsmorgon på i bakgrunden. Elias är lagd för morgonlur, de stora har byggt en koja inne i sitt rum och sitter där och läser och äter mandariner och Johan sover. Jag själv har helt tappat förmågan att sova på morgonen, det är som att det börjar klia i kroppen klockan sex på morgonen, oftast när Elias vaknat till första gången och jag själv inte kan somna om. Vilket i sin tur innebär att jag somnar i soffan vareviga kväll...

Oliven och Elias roar sig på morgonkvisten

Jag gick lite tidigare från jobbet igår och plockade upp Nadia i skolan. Det var första gången sen hon började som jag hämtade, så det var mysigt att få göra det och hon blev jätteglad när jag dök upp. Man får verkligen dålig koll på skola och dagis när man aldrig hämtar, just nu vet jag bara det som står i dagis veckobrev och på skolans blogg. Så det blir bra sen efter årsskiftet när vi kan alternera lämningar och hämtningar lite mer. 

På tal om dagis så fick vi förskoleplats till Elias härom dagen. Det var vårt sistaval och egentligen inte en förskola som jag tror är så himla bra. Men den ligger nära där Olivia går (där de inte tar in nya barn eftersom förskolan på sikt ska stänga, området ska rivas) och jag tror att det får bli så att han får börja där i mitten av januari och så står vi kvar på våra val ovanför och förhoppningsvis kan vi få plats på ett ställe närmare oss från hösten, då de stora barnen båda går i skolan, och då får han byta. Inte helt optimalt förstås, men det är tight om platser i Vasastan och jag ringde och pratade med ansvarig på stadsdelsnämnden och tydligen var det bara för att vi har barn på Olivens förskola som vi ens fick en plats i närheten, annars hade vi hamnat borta vid Vanadislunden. Så jag hoppas ändå att vi får plats på ett av våra förstahandsval men annars får vi lösa det som jag skrev. Lille plutten, vad ofattbart att han ska börja dagis om bara några månader, han som är så liiiiten. Hoppas att han tänkte lära sig gå innan! Jag tror att han skulle kunna gå, han står jättestadigt och häromdagen lyckades jag "lura" honom att ta ett steg men han verkar ganska ointresserad av att gå och försöker man ta honom i händerna och gå med honom, lyfter han bara på benen och blir således buren i armarna istället.. Den lilla latmasken, han är helt nöjd med att krypa. 

Han gillar också att sitta i lilla fåtöljen och på de små stolarna i de stora barnens rum. 

Nästan inga bilder på de stora barnen i min telefon nu, bara den lille skrutten.


Härom kvällen hade vi höstfest med jobbet och gick från Jarlaplan till Skeppsholmen i det strilande regnet. Det var så vackert vid Strömkajen, hela staden låg inbäddad i ett grått dis och ett lugn som låg över vattnet. Jag tog det lika lugnt på festen, drack bara ett par glas vin och smet iväg tillsammans med en kollega vid niotiden. Promenerade hela vägen hem, väldigt skönt... Och eftersom jag vaknade lika tidigt som vanligt morgonen efter var jag glad över att jag tagit det lugnt kvällen innan.

Slutligen: tack för skosupport, kära vänner. Jag behöll dem!

Inga kommentarer: