lördag 11 oktober 2014

Mysig höstlördag och cykeldebut nummer två!

Vår oplanerade lördag bestämde vi oss för att ta tillvara på den fina höstdagen och efter en tidig lunch begav vi oss ut. Målet var Augustendals 4H-gård i Solna, en lång promenad bort.

Oliven laddade med sparkcykel - oftast tröttnar hon efter några kvarter (det är ganska jobbigt för benen att sparkcykla har jag förstått) men idag körde hon nästan hela tiden.

Och skojade till det med ett omaka par Converse. Jag fullkomligt älskar hennes stil när hon kör lite knäppt sådär. Hennes personlighet skiner verkligen igenom i hennes kläder, tycker det är så kul och barnsligt charmigt.

Nadia tog cykeln, första gånget sen hon bröt armen. Hon var lite rädd att hon skulle ha glömt bort hur man gjorde, men det var förstås precis som man säger med att cykla...

Efter en låååååång promenad kom vi fram till fåren och de andra djuren.

Lekparken var dock roligare än djuren, tyckte de alla tre. Elias fick lite hjälp att gunga och blev jättearg när någon försökte flytta på honom.

Så han fick hållas...

Efter ett tag somnade Elias i vagnen, de stora åkte stora rutchkanan om och om igen, och Johan och jag satt i solen och drack kaffe och (jag) hetsåt mariekex. Mysigt!

Vi var kvar ganska länge, barnen ville aldrig gå därifrån.


Fåren var väldigt intresserade av Nadias kex (men fick inte smaka)



På hemvägen sa jag på förslag att Olivia kanske kunde prova på att cykla lite på Nadias cykel. Jag trodde inte att hon skulle vilja, sist hon åkte på sin egen lilla cykel med stödhjul bara skrek hon och var livrädd bara den rullade. Men hon ville och Johan körde samma stil som med Nadia för några månader sen. Det gick ganska ordentligt vingligt i början...

Men Johan sa att "Jag tror att hon kommer att kunna cykla idag om vi fortsätter"

Så vi fortsatte och precis här släppte han henne för första gången och hon cyklade!

Sen fick hon skjuts av Nadia en bit

Men när vi kom till Karlberg fick hon fortsätta att öva och efter en stund kunde hon cykla hela långa raksträckan själv! Under tiden hängde Nadia och jag och Elias nere vid vattnet och matade änderna med våra kex.

Elias hade sina Kavat-skor som jag köpte på 70% rea för nästan ett år sen. Ibland är man förutseende! De är så fina och bra.

Skrutten och jag

Så höstfint och härligt


"Ta kort på mig här, mamma!"

"Jag vill också vara meeeeed"

...och sen lite bråk om vem som skulle stå var och så. Tillslut kom vi hem nästan sex timmar efter att vi gått ut, helt trötta och sådär härliga i kroppen som man blir efter en hel dag ute. Barnen var så skitiga att kläderna och ansiktena var helt svarta, så dem stoppade vi direkt i badet.

Efter att vi tvagat våra tre åt vi god pasta med trattkantareller som vi fått från Ljusterö, Nadia och Olivia spelade Wii efter middagen och sen ville de sova i sin stora koja som de hållit på att bygga hela förmiddagen. Jag hade på känn att de inte skulle sova i kojan hela natten men sånt där måste man ju få testa när man är liten, så vi drog ned madrasserna dit. Mycket riktigt så ropade de massa gånger om olika saker och först tröttnade Olivia och ville sova i sin säng, och sen Nadia... Nu sover de iallafall och Johan och jag kippar med ögonen i soffan (mest jag). Jättemysig lördag!

Inga kommentarer: