måndag 27 oktober 2014

Matvrak

Våra två äldsta barn är ena riktiga matvrak för tillfället, i synnerhet Nadia. Hon äter så mycket att vi på sistone har börjat laga mer mat till middag. Hon äter nog lika mycket som jag till middag och direkt efter middagen vill hon ha en banan, sen ett äpple och så kanske en macka innan läggning. Och ändå kan hon säga att hon är hungrig när hon sen ligger i sängen... Hon måste ha någon galen tillväxtkurva och jag vet inte riktigt hur man ska agera. Vill inte skapa massa dåliga kvällsätarvanor men samtidigt måste ju ungen få äta om hon är hungrig, så länge hon ätit bra vid middagen.

Idag när jag kom hem från jobbet hjälpte hon även till med matningen av Elias, medan Johan lagade middag. Riktigt bra hjälp!



Senare på kvällen lekte Elias och Olivia med kastruller och nappar på köksgolvet. Färgsynkade var de också!


Lyckades fånga Elias min när man säger "aj aj" när han inte får göra något som han gör. Typ dunka kastrullen hårt i golvet sjutton gånger. Han har lagt sig till med en otroligt söt liten strutmun.

Igår hängde vi i en aningen kylslagen Vasapark. Elias är i lite jobbig mellanålder då vagnen inte är kul men han själv inte klarar av någonting. Men åka cykelfordon med syrrorna gick bra, så länge inte Olivia tog för mycket plats. Då morrade han som han gör allra mest mot henne när hon inte respekterar hans gränser...





Inga kommentarer: